Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primăria Chișinău: Îndemn către oameni în preajma Sărbătorilor Pascale

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Capitalei, Ion Ceban, îndeamnă locuitorii Chișinăului cu posibilități materiale să doneze produse alimentare pentru familiile nevoiașe.

CHIȘINĂU, 16 apr. – Sputnik. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Ion Ceban a anunțat că Primăria Capitalei, împreună cu mai multe supermarket-uri din Chișinău, a lansat o acțiune de caritate. În mai multe magazine sunt amenajate boxe speciale pentru ca oamenii să poată lăsa produse alimentare. Ion Ceban îndeamnă locuitorii Capitalei să se alăture campaniei sociale în săptămâna dinaintea Paștelui. 

© Photo : Facbook / Iv CebanPrimăria Chișinău îndeamnă oamenii să doneze pentru cei nevoiași
Primăria Chișinău: Îndemn către oameni în preajma Sărbătorilor Pascale - Sputnik Moldova
Primăria Chișinău îndeamnă oamenii să doneze pentru cei nevoiași

Toate pachetele cu produse alimentare vor ajunge, cu ajutorul asistenților sociali și a voluntarilor, pe masa de sărbătoare a familiilor din Capitală care necesită ajutor. Primarul Ion Ceban susține că prin aceste donații vom ajuta persoanele vulnerabile, bătrânii și familiile cu mulți copii să rămână acasă în timpul pandemiei de COVID-19, dar și să le aducem puțină bucurie de Sărbătorile Pascale. În context, primarul a mai îndemnat cetățenii să nu meargă la biserică, duminică, pentru a sfinți pasca. 

"Haideți să fim mai buni în Săptămâna luminată! Împreună putem aduce lumină în sufletul celor mai triști. Stăm acasă și ne bucurăm de miracolul Învierii Domnului, împreună cu familia", a scris Ion Ceban. 

Liturghia din noaptea de Paște se va desfășura în fiecare biserică din țară fără participarea enoriașilor. Anterior, șeful statului le-a recomandat oamenilor să sărbătorească acasă și să nu adune rudele în jurul mesei. Igor Dodon a spus că mizează pe responsabilitatea cetățenilor, întrucât este imposibil ca fiecare familie să fie monitorizată de autorități.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0