Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

O parte dintre medicii de la Institutul de Medicină Urgentă va primi încă 50% din salariu

© Sputnik / OsmatescoMihai Ciocanu
Mihai Ciocanu - Sputnik Moldova
Abonare
Medicii din Republica Moldova se află în mijlocul focarului. Ei sunt cei care lupă pentru viețile oamenilor și se supun unui risc enorm.
O parte dintre medicii de la Institutul de Medicină Urgentă va primi încă 50% din salariu

Politicieni, partide politice, agenți economici, dar și persoane fizice oferă suport instituțiilor medicale pentru a susține sistemul medical și pe medici în această perioadă. Acum, poate mai mult ca niciodată, s-a înțeles într-o bună măsură importanța medicilor în societate, iar donațiile sunt din ce în ce mai frecvente.

Directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, spune că medicii trebuie susținuți și motivați, iată de ce ei, cadrele medicale, din primă linie de la Institutul de Medicină Urgentă vor beneficia de un suport din partea instituției de 50 la sută din salariu, asta în afară de ceea ce va oferi statul.

”Noi acum examinăm posibilitatea ca, pentru sărbătoarea de Paști, să oferim cel puțin încă 50 la sută din salariu, pe lângă ceea ce oferă statul. Nu avem pentru toți, căci avem peste două mii de angajați, dar pentru cei din primă linie am găsit o soluție”, a declarat directorul Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” realizată de Sputnik Moldova. 

Menționăm că pe contul Ministerului Finanțelor s-au adunat peste 19 milioane de lei, bani donați de partidele politice, agenți economici și alte persoane în semn de solidaritate și susținere a sistemului medical în lupta contra pandemiei de coronavirus. Totodată, donațiile sunt îndreptate și direct către instituțiile mediale, fie că e vorba de bani sau dezinfectanți, alimente și echipamente necesare în această perioadă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0