Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru moldovenii din diaspora: Noi curse charter au fost aprobate de autorități

© Sputnik / Miroslav RotariСамолет
Самолет - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile au aprobat 14 curse charter noi pentru moldovenii din străinătate. Zborurile vor fi operate în perioada 20 aprilie - 3 mai.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Comisia pentru Situații Excepționale s-a convocat într-o ședință online și a analizat oportunitățile de repatriere a moldovenilor de peste hotare care vor să revină acasă. 

Membrii CSE au aprobat o dispoziție care prevede operarea curselor charter în două intervale de timp, până în data de 3 mai. În aceste perioade vor fi efectuate 14 zboruri spre Chișinău.

În perioada 20 - 26 aprilie 2020 vor fi operate cursele:

Londra-Chișinău
Paris-Chișinău
Nisa-Chișinău
Milan-Chișinău
Moscova-Chișinău
Moscova-Chișinău
Barcelona-Chișinău

În perioada 207 - 3 mai 2020:

Londra-Chișinău
Paris-Chișinău
Roma-Chișinău
Milan-Chișinău
Moscova-Chișinău
Istanbul-Chișinău
Dublin-Chișinău

Comisia pentru Situații Excepționale a autorizat și o cursă de transport rutier de pasageri, pentru repatrierea cetăţenilor Republicii Moldova din Belarus. Aceasta va avea itinerarul Minsk-Chișinău și va fi operată în data de 17 aprilie. 

Pentru zborurile charter sunt selectați acei cetățeni care s-au înscris în listele de așteptare ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare prin completarea chestionarelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0