Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Cristina Samson, expert în afaceri

Abonare
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este expertul în afaceri, Cristina Samson. Vom aborda situația complicată în care au intrat agenții economici și măsurile pe care statul le propune după ieșirea din criză.

Ministerul Finanțelor a elaborat proiectul de lege privind instituirea unor măsuri de susținere a activității de întreprinzător, iar Guvernul urmează să adopte aceste  proiecte de legi, pentru a fi prezentat Parlamentului. Autoritățile spun că bugetul deja se confruntă cu o micșorare a părții de venituri din cauza virusului. Premierul Ion Chicu, mai spune că în eventualitatea unui scenariu optimist, la sfârșitul lunii aprilie s-ar putea reporni activitatea economică. În același timp, Moldova este în așteptarea unui spijin extern din partea mai multor parteneri de dezvoltare pentru programe de susținerea a sectorului privat. Statele din regiune își majorează datoria și  implicarea în soluționarea crizei, prin investiții masive în economie și susținerea păturilor sociale vulnerabile. Ce se va întâmpla în Molova și dacă autoritățile au un plan anticriză? Vom discuta la telefon cu Secretarul de Stat la Ministerul Finanțelor Dorel Noroc și expertul economic Viorel Gârbu.

Fluxul de știri
0