Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizia CSM în cazul lui Mihai Murguleț: Acesta nu va mai putea activa ca judecător

© Depositphotos.com / JanPietruszkaправосудие
правосудие - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Murguleț nu va mai putea activa în calitate de judecător. CSM a amânat numirea lui în funcția de magistrat până la atingerea plafonului de vârstă.

CHIȘINĂU, 16 apr - Sputnik. Consiliul Superior al Magistraturii a respins numirea în funcția de magistrat a lui Mihai Murguleț până la atingerea plafonului de vârstă. Decizia a fost luată cu votul a șapte membri CSM. Mandatul lui Murguleț a expirat în data de 4 februarie. 

Justiție - Sputnik Moldova
Politică
Iată cum erau intimidați judecătorii: Vei dormi cu soția de câte ori îți voi permite eu

Anterior, Mihai Murguleț a depus o notă informativă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în urma căreia toată conducerea Judecătoriei Chișinău a fost înlăturată temporar de la exercitarea atribuțiilor de serviciu. Într-o emisiune televizată, magistratul a dezvăluit ce l-a făcut să recurgă la acest gest. El a declarat că a fost intimidat pentru că a refuzat să emită hotărâri ilegale.

Consiliul Superior al Magistraturii s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară. Pe ordinea de zi au fost incluse 16 subiecte. Printre acestea se numără aprobarea Raportului de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii şi a sistemului judecătoresc, pentru anul 2019, aprobarea planului de acțiuni al Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2020. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0