Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

La muzeu pe timp de pandemie: Vezi cum poți vizita instituțiile

© Sputnik / Miroslav RotariNoaptea muzeelor 2019
Noaptea muzeelor 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță despre o experiență inedită a muzeelor din Capitală.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Accesul vizitatorilor la muzee este permis și pe timp de pandemie. Ce-i drept într-un mod diferit decât cel cu care eram obișnuiți înainte de instituirea stării de urgență. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că unele instituții muzeale pot fi vizitate on-line, prin intermediul unui TUR 3D. Astfel, Muzeul Național de Artă al Moldovei invită publicul să viziteze toate colecțiile muzeului, inclusiv lucrări care nu sunt expuse pentru publicul larg, însoțite de informație textuală.

Acestea pot fi vizualizate accesând site-ul instituției www.mnam.md. Site-ul prezintă și o arhivă care cuprinde informații foto și repere critice despre expozițiile temporare care au fost inaugurate până la data de cinci martie.

Golgota, locul răstignirii lui Iisus Hristos - Sputnik Moldova
Denia din Miercurea Mare - pilda femeii păcătoase și trădarea lui Iuda

Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală invită publicul interesat într-o călătorie virtuală în cadrul expoziției permanente. Mai mult, cercetătorii și persoanele interesate pot beneficia online de toate edițiile Buletinului Științific (Revistă de Etnografie, Științele Naturii și Muzeologie), precum și lucrările cercetătorilor și muzeografilor.

Muzeul Național de Istorie a Moldovei a lansat două proiecte de valorificare digitală a exponatelor aflate în gestiunea muzeului. Este vorba de colecția digitală „Comorile muzeului” și seria „Exponatul Naturii”. În ambele cazuri, publicului îi sunt prezentate piese din patrimoniul muzeului în format digital, însoțite de texte explicative și scurte descrieri ale obiectelor. Acestea sunt disponibile pe pagina de Facebook a muzeului.

MNIM oferă posibilitatea accesării online, în regim open – acces, a Revistei Tyragetia, Serie Nouă, două volume, pentru perioada 2007-2019, accesând:

Muzeul Național de Literatură „Mihai Kogălniceanu” pune la dispoziția publicului, pe pagina de Facebook, biografii ale poeților și scriitorilor însoțite de poze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0