Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Apărării a vorbit cu militarii aflați în misiune în Kosovo - Video

© Photo : Facebook / Alexandru PînzariВоеннослужащие национальной армии Молдовы в селе Толмаза, где введен карантин
Военнослужащие национальной армии Молдовы в селе Толмаза, где введен карантин - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a vorbit cu militarii moldoveni care participă la misiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo. Demnitarul a discutat cu soldații despre măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.

CHIȘINĂU, 15 apr. – Sputnik. Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a discutat cu militarii moldoveni care se află în Kosovo, fiind implicați în operațiunea de menținere a păcii KFOR. Demnitarul a spus că își face griji pentru soldații țării și i-a contactat pentru a discutat despre măsurile de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Pînzari a postat o înregistrare video pe pagina sa de Facebook. 

Ministrul a menționat că toți cei 41 de militari aflați în misiune în Kosovo sunt bine și continuă activitatea în același regim, cu respectarea normelor de siguranță împotriva COVID-19. Comandatul KFOR-12, Ion Cozaru, i-a raportat ministrului Apărării că toți militarii poartă mănuși și măști de protecție pe teritoriul bazei militare. În regiunea respectivă sunt peste 300 de cazuri de infecție cu COVID-19.

Alexandru Pînzari i-a întrebat pe soldați dacă familiile lor care au rămas în Moldova sunt bine și dacă au nevoie de ajutor. Militarii au spus că apropiații lor sunt sănătoși, iar atunci când vorbesc cu ei, le recomandă să sta acasă și să respecte regulile impuse de autorități. În context, Alexandru Pînzari a menționat că militarii sunt oameni extraordinari și se poate baza pe ei. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0