Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tendințele pe piața valutară: Cursul BNM pentru 15 aprilie

© Sputnik / Miroslav RotariКурс валют
Курс валют - Sputnik Moldova
Abonare
Leul se apreciază și în a treia zi a săptămânii. Dolarul a mai pierdut 5 bani în cotații, în timp ce euro, leul românesc și hrivna ucraineană au coborât nesemnificativ, păstrându-și pozițiile anterioare.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. La cursul valutar al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) pentru miercuri, 15 aprilie, un dolar american echivalează cu 17,85 lei, un euro – cu 19,54 lei, o hrivnă ucraineană – cu 66 de bani, un leu românesc – cu 4,04 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 24 de bani.

© Photo : BNMRatele oficiale de schimb pentru 15 aprilie 2020
Tendințele pe piața valutară: Cursul BNM pentru 15 aprilie - Sputnik Moldova
Ratele oficiale de schimb pentru 15 aprilie 2020

Fluctuațiile actuale de pe piața valutară a Republicii Moldova sunt determinate de cotația euro - dolar pe plan mondial, dar și de raportul dintre cererea și oferta de valută pe piața internă.

Comparativ cu luna martie, moneda europeană este în creștere față de dolar, raportul actual fiind de 1,09 dolari pentru un euro. Din a doua decadă a lunii martie, cotațiile euro față de dolarul american scăzuseră de la un maxim de 1,14 dolari pentru un euro la doar 1,07.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0