Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Chicu le răspunde cârcotașilor: "Noi nu am interzis exporturile de salopete pentru medici"

Abonare
Premierul Ion Chicu a dezminițit informațiile apărute pe rețelele de socializare precum că Republica Moldova ar exporta echipament medical pe timp de pandemie în Polonia. Potrivit lui Chicu, este vorba despre o companie de la Bălți care exportă salopete pentru medici.

CHIȘINĂU, 15 apr. – Sputnik. Premierul Ion Chicu s-a arătat indignat de informațiile apărute în mediul online precum că Republica Moldova exportă echipamente medicale pe timp de pandemie în Polonia. Prim-ministru a ținut să vină cu unele precizări pe pagina sa de Facebook. 

Spital - Sputnik Moldova
Societate
Ajutorul umanitar donat de China a ajuns în Moldova - Iată ce ne-au dat chinezii
Potrivit lui Chicu, o companie de textile din Bălți coase salopete pentru medici și le vinde peste hotare, iar astfel de exporturi au loc zilnic și nu este nevoie de autorizație din partea Comisiei pentru Situații Excepționale, deoarece nici zborurile cargo și nici exportul comercial nu sunt restricționate în perioda de pandemie.

Demnitarul a menționat că încurajează antreprenorii autohtoni să producă cât mai multe salopete de acest gen pentru că exportul lor masiv este benefic pentru economia țării.

"Companiile din sectorul textilelor din Reoublica Moldova s-au reorientat rapid și confecționează zeci de mii de salopete, pe care le vând, inclusiv la export. Din această activitate ele achită salarii și impozite. Respect și admirație pentru aceste companii. Sper să ajungem (și sunt sigur că vom ajunge), la ziua, când vom fi în stare să ajutăm țările din Uniunea Europeană cu echipament medical", a menționat premierul Ion Chicu.

Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a scris că autoritățile nu au interzis exportul acestor salopete, pe care unii s-au grăbit să le califice drept ”utilaj medical”, deoarece piața internă era asigurată de la bun început cu astfel de echipamente. Ion Chicu susține că mai prost am stat la capitolul măști cu respiratoare și viziere care, în prezent, sunt interzise spre export.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0