Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Rossotrudnicestvo a lansat un flashmob cu prilejul Zilei Victoriei

© Sputnik / Miroslav RotariАкция "Тотальный диктант" в Молдове
Акция Тотальный диктант в Молдове  - Sputnik Moldova
Abonare
Toți doritorii sunt invitați să citească și să înregistreze un videoclip, orice poezie despre Marele Război Pentru apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 14 apr - Sputnik. În ajunul celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic, reprezentanța Rossotrudnicestvo în Moldova lansează campania online ”Poeziile Victoriei”.

În săptămânile următoare, angajații Centrului rus de Știință și Cultură vor recita poezii dedicate Marelui Război pentru apărarea Patriei.

”Vă invităm să participați la acțiunea noastră, care se poate transforma într-un adevărat flashmob, - înregistrați-vă poezia preferată despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, despre Marea Victorie, despre eroism și eroi, despre veterani", este precizat într-un comunicat al Rossotrudnicestvo.

Se propune ca toate postările pentru această acțiune să fie însoțite de hashtag-uri #Poeziile Victoriei, #75_de_ani, #Ziua_Victoriei ( #СтихиПобеды, #75лет, #ДеньПобеды).

Începutul acțiunii a fost dat de șeful eprezentanței Rossotrudnicestvo, Mihail Davîdov, el a recitat o poezie a poetului care a participat la Marele Război, Viktor Goncearov, scrisă în 1945.

Anterior, președintele Comitetului Național de Coordonare ”Pobeda”, Aleksei Petrovici, a declarat pentru Sputnik Moldova că anul acesta, cel mai probabil, unele acțiuni în masă prilejuite celei de-a 75-a aniversare a Marii Victoriei ar putea fi amânate. Acest lucru este legat de starea de urgență din țară din cauza răspândirii coronavirusului. Starea de urgență este instituită până pe 15 mai.

"În pofida tuturor acestor evenimente care au loc, întregul an a fost declarat unul victorios, aniversar. Deci programul va fi implementat. Nimeni nu renunță la sărbătoare, așa cum a fost, așa va fi, în principiu, acesta nu poate fi anulat de nimeni”, a spus Petrovici.

El a adăugat că dacă situația nu se schimbă, atunci sărbătoarea Zilei Victoriei va fi amânată la alte date memorabile, care sunt multe pe tot parcursul anului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0