Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O gheretă în care se vindeau băuturi alcoolice a fost luată pe sus la propriu: Video

Abonare
O gheretă în care se vindea băuturi alcoolice și aduna grupuri de persoane care le consuma a fost lută pe sus la propriu. Agetul economic s-a ales și cu o amendă usturătoare.

CHIȘINĂU,  14 apr. – Sputnik. Un agent economic a fost prins de polițiști în timp ce vindea băuturi alcoolice fără acte de provenineță. Acesta deținea o gheretă în sectorul Ciocana al Capitalei, iar în spatele acesteia, era amenajat un loc sepcial, unde se adunau grupuri a câte 4-5 persoane și consumau băuturi alcoolice. În timpul verificărilor, oamenii legii au depistat și ridicat 50 de litri de alcool, în asortiment, care era îmbuteliat în sticle de diferite dimensiuni. Băutura nu avea acte de proveniență, iar calitatea era dubioasă.

Totodată, au fost depistați și mai mulți oameni care s-au adunat în spatele gheretei și beau băuturi calde și alcoolice. Astfel, au fost încălcate prevederilie Comisiei pentru Situații Excepționale. În acest context, antreprenorul a fost amendat cu 50 de mii de lei pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combaterea a bolilor emidemice. Totodată, în baza unei dispoziției emisă de Pretura sectorului Ciocana, punctul comercial a fost demontat și evacuat. 

Din momentul aprobării hotărârilor Comisiei petru Situații Excepționale, pe teritoriul municipiului Chișinău au fost întocmite 620 procese contravenționale, dintre care 13 pe numele agenților economici care nu s-au conformat cerințelor și măsurilor impuse. De asemenea, în 607 dosare sunt vizate persoanele fizice care nu au respectat măsurile de prevenire a virusului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0