Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Studenții de la medicină ajută autoritățile din sănătate să facă față pandemiei

© Sputnik / OsmatescoGheorghe Buruiană
Gheorghe Buruiană - Sputnik Moldova
Abonare
Studenții Universității de Stat de Medicină ”Nicolae Testemițanu” ajută autoritățile din sănătate și lucrătorii medicali să facă față pandemiei de COVID-19.
Studenții de la medicină ajută autoritățile din sănătate să facă față pandemiei

100 de studenți ai Universității de Medicină ajută autoritățile din sănătate să gestioneze epidemia COVID-19. În același timp, alți peste 200 sunt pregătiți să se implice în orice moment în activitățile desfășurate în acest scop. Detalii ne-a oferit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, Gheorghe Buruiană, președintele Asociației Studenților și Rezidenților din Moldova.

”La prima etapă, 50 de voluntari au asamblat 3350 de viziere. Ulterior, 17 voluntari au început să facă gărzi noaptea la linia verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Completăm fișele pacienților”, a relatat Gheorghe Buruiană.

Alți 25 de studenți fac voluntariat la Instituţia Medico–Sanitară Publică Centrul COVID–19, amenajat la MOLDEXPO.

”Facem gărzi la registratură. Lucrătorii medicali sunt dodați cu echipamentele medicale necesare pentru protecția împotriva COVID-19, sunt hrăniți și condițiile de tratament sunt bune”, a precizat Gheorghe Buruiană.

Unele zile sunt mai dificile la centrul de triere. Și asta din cauza vizitatorilor agresivi, care perturbă munca voluntarilor și personalului medical.

”Vin persoane arogante. Cer efectuarea testului, chiar dacă nu au simptome. Spun că au venit de peste hotare și au tot dreptul să fie testate. Din păcate, atitudinea față de medici nu s-a schimbat nici în pandemie”, opinat Gheorghe Buruiană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0