Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Orașul Glodeni, de astăzi în carantină - Militarii cu tehnica specială sunt deja acolo

© Photo : Miroslav RotariMilitari pe o stradă din Chișinău
Militari pe o stradă din Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Orașul Glodeni intră de astăzi în carantină conform dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale. Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a anunțat că militarii cu tehnica specială vor supraveghea ca oamenii să respecte regulile.

CHIȘINĂU, 14 apr. – Sputnik. Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a anunțat că, în această dimineață, 20 de militari ai Brigăzii Infanterie Motorizată "Moldova" și ai Batalionului 22 de menținere a Păcii, cu patru unități de tehnică militară, au plecat la Glodeni. De azi, orașul este în regim de carantină și vor fi puse restricții de circulație. Soldații vor avea grijă să monitorizeze ca oamenii să respectă recomandările Comisiei pentru Situații Excepționale. Alături de militari vor fi polițiști, carabineri dar și salvatori. 

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Cum sunt ajutați locuitorii din Talmaza, sat aflat în carantină – Video

"Stimați locuitori ai raionului Glodeni, vă rog să dați dovadă de respect față de militarii noștri și să vă conformați restricțiilor impuse de autorități. Avem nevoie de susținere și înțelegere, astfel încât, prin eforturi comune, să depășim cu brio această situație", a scris ministrul Alexandru Pînzari pe Facebook. 

Săptămâna trecută, peste 800 de militari ai Armatei Naţionale au oferit sprijin autorităţilor în combaterea COVID-19.

Potrivit datelor Ministerului Apărării, 600 de soldați au patrulat, alături de poliţişti, în spaţiile publice şi locurile de agrement din municipiile Chişinău, Bălți şi Cahul. Totodată, în jur de 70 de ofiţeri cu tehnică specială au monitorizat circulaţia persoanelor şi a transportului, la intrările şi ieşirile din oraşele Soroca și Ştefan Vodă, precum şi în satele Carahasani şi Talmaza, aflate în carantină. 

Cum arată localitățile în care a fost instituită carantina - Sputnik Moldova
Societate
Cum arată localitățile în care a fost instituită carantina – Foto
La fel, 600 de medici și asistenți medicali care activează în spitalele din ţară au fost transportați la serviciu și acasă cu mașinile din dotarea Armatei Naţionale. Mai mult, la Spitalul Clinic Militar Central al Ministerului Apărării a fost acordată asistenţă medicală pentru 200 de persoane cu simptome de COVID-19.

În Moldova sunt confirmate 1 712 cazuri de infectare cu COVID-19. Până cum, 134 de oameni au fost vindecați, iar 36 au decedat. 

În țara noastră este în vigoare Codul Roșu de pericol de infecție cu COVID-19. Parlamentul a instituit stare de urgență până în data de 15 mai. În Moldova a fost sistată activitatea restaurantelor, centrelor comerciale, cluburilor și altor unități de agrement. Sunt deschise doar alimentarele, farmaciile și magazinele care comercializează semințe și alte produse cu destinație agricolă și piese pentru utilajele agricole.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0