Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Meteorologii au prelungit Codul Galben de îngheț și cel de vânt puternic

© Sputnik / OsmatescoРастения, покрытые инеем
Растения, покрытые инеем - Sputnik Moldova
Abonare
Se pare că timpul de afară continuă să fie instabil. Meteorologii au prelungit pentru ziua de astăzi Codul Galben de vânt puternic, dar au emis și Cod Galben de îngheț pentru următoarele zile.

CHIȘINĂU, 14 apr. – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit Codul Galben de vânt puternic. Astfel, în această după-amiază, vântul va sufla din nord-vest cu până la 70 km/h.

Un șofer a încălcat zona de protecție a rețelelor electrice - Sputnik Moldova
Societate
Pericol de electrocutare: Un șofer a deteriorat o linie de înaltă tensiune - Foto
În aceste condiții, specialiștii recomandă oamenilor să evite trecerile prin apropierea copacilor, să ocolească cablurilor electrice căzute la pământ, să nu parcheze mașinile în apropierea copacilor, fiindcă pot fi doborâți de vânt și să nu aprindă focul în locuri deschise.

Totodată, meteorologiri au emis și Cod Galben de înghețuri. În orele nocturne și ale dimineții în data de 15 și 16 аprilie se prevăd înghețuri cu intensitatea între -1..-5 grade Celsius.

Pentru următoarele zile, meteorologii prognozează vreme caldă, cu temperaturi de până la 23 de grade Celsius. Totuși, în weekend ar putea cădea ploi slabe, iar maxima nu va depăși 20 de grade Celsius. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0