Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Medicii de familie vor monitoriza mai ușor persoanele cu COVID-19 care se tratează acasă

Abonare
În Chișinău va fi implementată o aplicație online care va colecta date despre persoanele aflate în carantină și cele care se tratează la domiciliu de COVID-19. Inițial, aplicați va fi testată în sectorul Buiucani. Aceasta va ajuta medicii de familie.

CHIȘINĂU, 14 apr. – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că municipalitatea își propune să aplice un nou sistem de monitorizare a crizei provocate de pandemia COVID-19. Mai exact, a fost lansată o platformă online care le va permite medicilor de familie din Chișinău să monitorizeze starea de sănătate a pacienților aflați în carantină sau a celor cu forme ușoare de COVID-19, care se tratează acasă. Sistemul va colecta toate informațiile cu privire la pacienți, iar specialiștii vor putea urmări în timp real starea lor de sănătate.

© Photo : Facebook / Iv CebanОнлайн-платформа для отслеживания состояния здоровья пациентов
Medicii de familie vor monitoriza mai ușor persoanele cu COVID-19 care se tratează acasă - Sputnik Moldova
Онлайн-платформа для отслеживания состояния здоровья пациентов

Oamenii vor introduce singuri datele cu privire la simptomele care le manifestă zilnic, iar dacă nu vor avea posibilitate să completeze online, atunci în continuare vor fi sunați de către medicii de familie. Proiectul pilot va fi desfășurat în sectorul Buiucani. Primarul a văzut cum funcționează acesta și a menționat că va fi util mai ales în cazul în care numărul persoanelor aflate în monitorizare la domiciliu, va crește. 

În prezent, în țară sunt 1 712 persoane infectate cu COVID-19, dintre care aproape 550 sunt din Capitală. Până acum, 107 s-au tratat, iar 36 au decedat. Recent, autoritățile au luat decizia ca persoanele care vor avea o formă ușoară de COVID-19 să nu mai fie internate în spitale, ci să fie tratate acasă. Premierul Ion Chicu a menționat anterior că autoritățile de la Chișinău își propun să abordeze cazurile ușoare de infecție cu coronavirus exact ca în Uniunea Europeană.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0