Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mâncare sau sport: Ce aleg moldovenii în perioada de autoizolare - Foto, Video

© Sputnik / Rodion ProcaAngajații Sputnik Moldova muncesc de acasă
Angajații Sputnik Moldova muncesc de acasă - Sputnik Moldova
Abonare
Pe timp de autoizolare moldovenii spun că este dificil să lupte cu poftele culinare și sunt nevoiți să practice sportul în casă pentru a nu adăuga kilograme.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Pe timp de autoizolare moldovenii spun că este greu să lupte cu poftele culinare. Statul acasă îi face pe oameni să gătească mai mult și respectiv să mănânce pe săturate. Toți sunt conștienți de faptul că lipsa activității fizice le va rotunji formele, unii se lenevesc să facă sport acasă, iar alții primesc plăcere de la această activitate. 

Așa cum sălile de fitness sunt închise, mulți antrenori organizează antrenamente online. Dorință să fie. 

”Salutare, prieteni! Astăzi vom avea un antrenament funcțional”, așa își începe antrenamentul Tatiana Chifa.

Antrenoarea îi indeamnă pe cei care fac mișcare împreună cu ea să fie receptivi și să scrie în comentarii cum li s-a părut antrenamentul și dacă sau simțiti bine după acesta.

Anastasia Dolinschi spune că izolarea pe timp de pandemie este un motiv în plus pentru a ne dedica mai mult timp corpului nostru. În prima săptămână de izolare Anastasia a gătit multe delicii. Acesta spune că acum încearcă să se disciplineze și să consume alimentele echilibrat. 

”În a doua săptămână de carantină m-am pus serios pe un regim alimentar echilibrat, bogat in fibre și proteine și hidratare. Am redus porțiile pentru a avea un aport caloric mai mic și mult, mult sport. Recomand să acordăm mai multă atenție semnalelor transmise de corpul nostru să respectăm reguli simple și atunci vom ieși din carantină în versiunea perfectă”, a precizat Anastasia pentru Sputnik Moldova. 
© Photo : Anastasia DolinschiAnastasia Dolinschi
Mâncare sau sport: Ce aleg moldovenii în perioada de autoizolare - Foto, Video  - Sputnik Moldova
Anastasia Dolinschi

Dorina Gajiu spune că este norocoasă că poate munci de acasă. Tânăra are aproape același program ca și înainte de izolare și își poate organiza timpul ca la carte.

”La capitolul ”kilograme” se pare că la fel sunt o norocoasă pentru că nu am adăugat niciunul. Dimpotrivă, am reușit să slăbesc”, a precizat Dorina pentru Sputnik Moldova.
© Photo : Instagram / Dorina GajiuActivități pe timp de izolare
Mâncare sau sport: Ce aleg moldovenii în perioada de autoizolare - Foto, Video  - Sputnik Moldova
Activități pe timp de izolare

Dorina spune că nu se lenevește și face sport aproape zilnic, iar dacă nu face exerciții  - dansează în fața oglinzii.

Specialiștii spun că mâncarea este o modalitate la îndemână pentru a uita de stres. Când ne simțim copleșiți, pur și simplu, întindem mâna în mod automat spre „ceva bun” – un baton de ciocolată sau niște covrigei și ronțăim aproape fără să ne dăm seama.

Problema este că impulsul de a folosi mâncarea pe post de “calmant” pentru stres poate duce, în timp, la kilograme în plus. De asta este important ca să facem mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi. Într-un corp sănătos, o minte sănătoasă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0