Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Centrul COVID-19: Patru pacienți în stare extrem de gravă, transferați în spitale

Abonare
Centrul de triere COVID-19 continuă să primească persoane care prezintă simptome de infectare cu noul coronavirus.

CHIȘINĂU, 14 apr – Sputnik. Peste 100 de persoane au fost supuse controlului de la deschiderea Centrului de triere COVID-19 la Moldexpo. Informația a fost prezentată de vicedirectorul Centrului Alexandru Cornogolub.

Potrivit informațiilor de de astăzi de la ora 07.00, din numărul total de 113 pacienți, de la 82 au fost prelevate probe. În cazul a 22 de persoane rezultatul testului a fost pozitiv.

Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova
Societate
Noi dispoziții ale Comisiei pentru Situații Excepționale – ce trebuie să știe cetățenii

„În ultimele 24 de ore am avut un număr impunător de persoane care au fost aduse la Centrul de triaj. Este vorba de 44 de pacienți”, a precizat Alexandru Cornogolub.

Vicediretorul a mai spus că, de ieri, Centrul COVID-19 a primit și pacienți din raioanele țării, cum ar fi Ștefan Vodă, Nisporeni. Patru pacienți testați pozitiv cu noul coronavirus și care se aflau în stare extrem de gravă, au fost transferați la Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă dar și la Spitalul Municipal nr1.

Cornogolub menționează că echipamentul de protecție a celor care sunt implicați în activitatea Centrului este performant și corespunde tuturor standardelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Amintim că ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat astăzi informații actualizate cu privire la situația epidemiologică din țara noastră.

Potrivit acesteia, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus, care au fost complet vindecate, este în creștere continuă. Doar pe parcursul zilei de luni, 37 persoane au fost externate, în total fiind vindecate până în prezent 134 de persoane.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0