Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O mare personalitate religioasă a murit după infectarea cu coronavirus

CC0 / Pixabay / Byn_Li / Свеча памяти
Свеча памяти - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
A fost una dintre cele mai importante figuri ale dialogului interconfesional, el întâlnindu-se (în 2000) cu papa Ioan Paul al II-lea, dar și cu alte mari figuri ale Creștinismului și Islamului.

BUCUREȘTI, 13 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Lumea credinței este în doliu: una dintre marile figuri ale credinței mozaice, fostul mare rabin (sefard) al Israelului, Eliyahu Bakshi-Doron, a murit aseară.

El fusese internat în spital după ce s-a infectat cu SARS Cov2, dar mai suferea și de alte boli care au dus la deteriorarea stării sale de sănătate. Eliyahu Bakshi-Doron avea 79 de ani.

”Din păcate, Rabbi Bakshi-Doron s-a infectat cu coronavirus și doctorii, în ciuda tuturor eforturilor, nu l-au mai putut salva”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, care a completat ”Amintirea sa va rămâne pentru totdeauna în inima poporului evreu!”.

Rabbi Bakshi-Doron a fost mare rabin al oraşului Haifa timp de 18 ani, apoi a îndeplinit înalta demnitate de mare rabin al Israelului, între 1993 şi 2003.

A fost una dintre cele mai importante figuri ale dialogului interconfesional, el întâlnindu-se (în 2000) cu papa Ioan Paul al II-lea, dar și cu alte mari figuri ale Creștinismului și Islamului.

”Rabbi Bakshi-Doron a fost învățătorul tuturor comunităților evreiești, atât în Israel cât și peste tot în lume”, a spus premierul Netanyahu. ”L-am întâlnit de multe ori și întotdeauna am fost impresionat de personalitatea lui caldă. Pentru el Tora era calea în viață. Întotdeauna a acționat cu înțelepciune, toleranță și a demonstrat dragostea pentru țara și poporul său”, a declarat Netanyahu, conform Haaretz

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0