Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Mesajul Ministrului Sănătății: Permiteți-ne să ne facem activitatea cu demnitate - Video

© Photo : Miroslav RotariViorica Dumbrăveanu
Viorica Dumbrăveanu - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a venit cu un mesaj public după ce în zilele de sâmbătă și duminică au apărut în presă și pe rețelele de socializare mai multe informații care vizează sistemul de sănătate din Moldova.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Pe finalul briefingului de luni, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a venitu cu un îndemn către toată lumea, ca o reacție la tot ce a fost postat pe rețelele de socializare și în mass-media despre situația din sistemul medical din Moldova.

”Aș ruga ca să fie stopate mesajele acide și permiteți-ne ca să ne facem activitatea cu demnitate, permiteți-ne ca să activăm în interesul cetățeanului”, a declarat Dumbrăveanu.

Bilanțul zilei

Potrivit șefului Secției Anestezie și Terapie Intensivă a Institului de Medicină Urgentă, Andrian Belîi, în prezent în secția terapie intensivă sunt internați 61 de pacienți, dintre care 44 fiind în stare gravă. Dintre aceștia, șapte se află la ventilare pulmonară artificială, trei pacienți necesită hemodializă din cauza insuficienței renale acute, unul având insuficiență renală cronică. Alte 22 de persoane necesită o concentrație sporită de oxigen. Șaptesprezece pacienți sunt într-o stare de gravitate medie, având o dinamică pozitivă, iar în izolatorul Institutului de Medicină Urgentă se află patru pacienți.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0