Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Târgurile de Paști, interzise în acest an pe străzile Capitalei

© Sputnik / Miroslav RotariПасхальная ярмарка в центре Кишинева
Пасхальная ярмарка в центре Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Târgurile pascale vor fi interzise în acest an. Despre aceasta au anunțat autoritățile Capitalei în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei. Deocamdată, autoritățile nu au luat o decizie în privința producătorilor care vor să vândă pască și cozonac.

CHIȘINĂU, 13 apr. – Sputnik. Pretorul sectorului Râșcani din Capitală, Vlad Melnic, a întrebat la ședința de astăzi a Primăriei municipiului Chișinău dacă vor fi permise târgurile pascale în acest an, după ce mai mulți agenți economici i-au cerut permisiunea să vândă pască și cozonaci în locurile publice.

Распятие  - Sputnik Moldova
Societate
Ministrul de Interne, Pavel Voicu, spune cum se vor desfășura slujbele de Paști în Moldova

"Ei cer doar două-trei zile să comercializeze. Noi putem să le permitem? ", a întrebat pretorul sectorului Râșcani, Vlad Melnic. 

În acest context, viceprimarul Capitalei Inga Ionesii a declarat că nu este cea mai bună idee într-o perioadă de carantină, pentru că astfel de iarmaroace adună multă lume la un loc, iar tocmai asta este interzis în contextul măsurilor luate pentru evitarea contaminării cu COVID-19. 

"Domnule primar, nu este bine și nu cred că trebuie să facem aceste iarmaroace acum. Aceste două săptămâni sunt critice. Haideți un pic să mai răbdăm, pasca se poate de cumpărat în magazine. Noi vom încerca să găsim o soluție, dar așa iarmaroace afară nu cred că e cazul să desfășurăm", a menționat viceprimarul Capitalei Inga Ionesii.

În acest an, Sfânta Liturghie pascală va avea loc doar cu participarea slujitorilor și a personalului bisericesc, care ajută la oficierea serviciilor divine. Iar  în cazul comunităților monahale - doar cu participarea obștii mănăstirești. O decizie în acest sens a fost luată de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova. Credincioşii sunt îndemnați să înalțe rugăciuni de acasă, având posibilitatea să urmărească slujba praznicală la posturile TV sau la radio

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0