Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru solicitanții de subvenții agricole: Ce se va întâmpla cu cererile

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaкомпьютеры
компьютеры - Sputnik Moldova
Abonare
Minsterul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului implementează un sistem informațional în care vor fi incluse date despre solicitanții de subvenții agricole.

CHIȘINĂU, 13 apr - Sputnik. Sistemul intitulat ”Evidența solicitanților și beneficiarilor de subvenții”, instituirea căruia a fost aprobată acum câteva zile de către Guvern, este o platformă informațională destinată Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură.

Ion Luca - Sputnik Moldova
Vinificator: Stăm cu vinurile în depozite și ne uităm la ele - nu avem unde să le vindem

Sistemul a fost creat pentru a gestiona mai ușor, corect şi transparent mijloacele financiare alocate prin Fondului naţional de dezvoltare a agriculturii şi mediului rural, adică subvențiile acordate de stat agricultorilor.

Toate datele referitoare la cererile înregistrate, dosarele existente și informațiile despre statutul acestora vor fi introduse în sistem. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură urmează să asigure în acest sens confidențialitatea datelor cu caracter personal. 

În plus, în baza acestor date, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului poate obține informație relevantă pentru elaborarea politicilor de dezvoltare a sectorului agroindustrial.

Proprietarul sistemului informațional este statul, iar resursele financiare pentru dezvoltarea, mentenanța și exploatarea lui sunt asigurate din bugetul de stat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0