Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dezinfectarea Chișinăului continuă - Niciun muncitor nu s-a infectat cu COVID-19

© Sputnik / Rodion ProcaКишинев, март 2020
Кишинев, март 2020 - Sputnik Moldova
Abonare
Primăria Capitalei anunță că muncitorii continuă dezinfectarea locurilor public din oraș, iar deocamdată sunt asigurați cu echipamente necesare și dezinfectan până la mijlocul lunii mai.

CHIȘINĂU,  13 apr. – Sputnik. Autoritățile municipale continuă dezinfectarea locurilor publice și a blocurilor de locuințe pentru a preveni răspândirea coronavirusului în Capitală. Săptămâna trecută, zilnic 630 de muncitori au fost implicați în acest proces. Astfel, au fost dezinfectate 1 600 blocurilor de locuințe, 5 000 de scări, 350 de terenuri de joacă, 50 de terenuri fintness și toate stațiile de așteptare a transportului public.

Сотрудники санитарных служб проводят обработку улиц в Стамбуле - Sputnik Moldova
Societate
Dezinfecție totală: Iată cum luptă autoritățile publice locale împotriva coronavirusului

"Ce ține de dezinfectant suntem asigurați până la sfârșitul lunii aprilie și chiar jumătate din mai. Urmează să ne fie livrate 20 de tone de substanță de hipoclorid din România și sper că până la sfârșitul săptămânii va fi la noi în stoc", a declarat Ion Burdiumov, șeful Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare a Capitalei.

Totodată, Burdiumov a anunțat că toți muncitorii sunt asigurați cu măști și mănuși. 

"Din fericire, până acum, niciun angajat nu a fost infectat cu COVID-19. În fiecare zi, toți sunt la muncă. Dimineața comunicăm cu toți șefii de întreprinderi. Situația e sub control", a mai spus Burdiumov. 

Pe lângă lucrările de dezinfectare, primarul general Ion Ceban a cerut ca orașul să fie curat în perioada sărbătorilor pascale. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0