Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Washingtonul nu poate prezenta nicio dovadă despre presupusele ştiri false ale Rusiei

© Sputnik / Евгений Одиноков / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Diplomaţii ruși au cerut omologilor din Statele Unite să prezinte dovezi cu privire la acuzațiile vehiculate de mass-media americană și de oficialii SUA, potrivit cărora Moscova ar desfășura o campanie de dezinformare cu privire la COVID-19, dar nu au primit niciuna.

BUCUREŞTI, 12 apr - Sputnik, Doina Crainic. Abordarea care constă în învinovăţirea Rusiei, care a persistat în Occident în ultimii ani, rămâne fără temei și fără substanță, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

SUA profită de coronavirus pentru a-i ajuta pe teroriștii din Siria - Sputnik Moldova
Video
SUA profită de coronavirus pentru a-i ajuta pe teroriștii din Siria

„Urmărim încercările mai multor canale media americane, precum și ale unor oficiali de rang înalt de a acuza Rusia că ar conduce o campanie de dezinformare privind pandemia, campanie îndreptată împotriva SUA”, a declarat Zaharova în timpul unei conferinţe de presă, potrivit RT

Câteva canale de știri din SUA au vorbit despre o presupusă campanie de stârnire a panicii, condusă de mass-media pro-Kremlin. În plus, teoriile conspiraționiste potrivit cărora coronavirusul ar fi fost creat artificial de către ruși au circulat pe rețelele de socializare, iar eforturile în acest sens par coordonate de agențiile guvernamentale americane.

Toate acuzațiile rămân neacoperite de probe, chiar și după încercări persistente ale diplomaților ruși de a obține măcar o dovadă a presupuselor fapte rele.

„Am apelat la Departamentul de Stat, solicitând să ne furnizeze dovezi factuale [privind o astfel de campanie]. Nu am primit nicio explicație coerentă pentru astfel de acuzații, ca să nu spunem nicio dovadă”, a declarat Zakharova.

Întreaga evoluţie a pandemiei de coronavirus a fost însoțită de acuzații împotriva Rusiei și, alternativ, împotriva Chinei și Iranului că ar răspândi minciuni și panică în Occident. Ca și cum boala letală, care a afectat deja peste 1,7 milioane de oameni la nivel mondial și a ucis peste 100.000, nu ar fi suficient de înfricoşătoare.

Una dintre cele mai „distinse” materiale anti-Rusia a apărut în martie: un raport secret al Serviciului European de Acțiune Externă (SEAE) - ministerul de Externe de facto al blocului. Acesta a acuzat presa rusă că a răspândit „confuzie și panică” în Occident, pe fondul epidemiei.

Întrucât raportul a fost întocmit de sucursala de propagandă a SEAE - cunoscută și sub numele de divizia „comunicări strategice” - a fost plin de acuzaţii înfricoşătoare la adresa Rusiei, dar lipsit în special de fapte/dovezi. O analiză detaliată a raportului, realizată de cercetătorii britanici - care nu sunt fani ai presei ruseşti - a arătat că afirmaţiile de acolo nu au niciun temei.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0