Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Mesajul lui Ion Chicu adresat cetățenilor înainte de Duminica Floriilor

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaПродажа вербы
Продажа вербы - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Ion Chicu a venit cu un mesaj în adresa ortodocșilor în ajunul unei mari sărbători creștine.

CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Prim-ministrul Ion Chicu a făcut declarații după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

Premierul a menționat că astăzi au fost oficiate servicii divine în 323 de biserici din totalul de 1400, exclusiv cu participarea preoților. În două lăcașe de cult slujbele s-au desfășurat cu participarea enoriașilor și în acest caz a intervenit poliția. 

”Mâine avem o luminată sărbătoare credincioasă - Floriile. Știu cât e de greu să stai acasă în timpul acestei mari sărbători, dar eu fac un îndemn către toți credincioșii să se abțină mâine și să nu meargă la biserică. Altfel, riscăm să invrsăm dinamica asta care s-a stabilizat și mi-e frică să nu provocăm al doilea val, și mai mare, de infectări. Vă rog din inimă să ne abținem mâine și să nu mergem la biserică”, a îndemnat Ion Chicu. 

Ion Chicu a remarcat că astăzi în raionul Ștefan Vodă, unde există trei localități aflate în carantină, nu există niciun caz nou confirmat de infecție. În total, în țară sunt 16 raioane în care astăzi nu s-a înregistrat niciun caz de COVID-19. 

”Regulile instituite aduc rezultat. În jumătate dintre raioanele țării astăzi nu s-a înregistrat niciun caz. Sper că asta va fi o încurajare pentru toți cetățenii să respecte regulile și astfel să putem menține acest trend, pentru a micșora numărul de cazuri noi”, a declarat Ion Chicu.

Spital - Sputnik Moldova
Societate
O femeie infectată cu COVID-19 a fugit de la spital: Ce spune poliția

Șeful Guvernului a menționat că a trecut deja o săptămână de când a fost înregistrat un record de cazuri noi confirmate, pe 4 aprilie, când au fost 161 de cazuri noi. 

”Șapte zile la rând avem mai puține cazuri și asta ne dă o speranță că s-a stabilizat această evoluție și că măsurile restrictive aduc rezultat. Cifra totală este determinată și de exploziile de contaminare pe care le avem în patru regiuni. Este vorba despre Soroca - cu 180 de cazuri, Ștefan Vodă - cu 183, stânga Nistrului - 115 cazuri și, bineînțeles, despre Chișinău. Din păcate, astăzi și Glodeniul este evidențiat, dar în restul țării se menține o situație absolut calmă”, a remarcat premierul. 

Astăzi au fost confirmate încă 122 cazuri de coronavirus în țara noastră, după ce au fost prelevate probe de la 598 de persoane cu simptome de COVID-19. 

În total, numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 1560. Avem până la această oră 30 de decese din cauza maladiei, iar 75 de pacienți s-au vindecat. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0