Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasada Rusiei s-a adresat la Ministerul de Externe de la Chișinău: Iată motivul

© Sputnik / Родион ПрокаПосольство России в Молдове
Посольство России в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Misiunea diplomatică a Rusiei la Chișinău și-a exprimat îngrijorarea legată de faptul că în Moldova nu contenesc actele de vandalism asupra monumentelor eroilor celui de-al Doilea Război Mondial.

CHIȘINĂU, 11 apr - Sputnik. Într-o postare pe Facebook, misiunea diplomatică și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu incidentele tot mai frecvente de vandalizare a monumentelor eroilor celui de-al Doilea Război Mondial. 

Ultimul act de vandalism a fost săvârșit atunci când a fost distrusă placa memorială cu numele cetățenilor sovietici împușcați în timpul ocupației fasciste în locul numit în popor ”cimitirul parașutiștilor”, amplasat la intersecția șoselei Balcani cu strada Calea Ieșilor din Chișinău. 

© Photo : поискового отряда «Август» Вандализм в Кишиневе
Ambasada Rusiei s-a adresat la Ministerul de Externe de la Chișinău: Iată motivul - Sputnik Moldova
Вандализм в Кишиневе

Anterior și placa memorială în cinstea eroului URSS Gheorghii Cernienko de la Complexul Memorial ”Eternitate” din Chișinău a fost vandalizată, precum și tancul sovietic din localitatea Leușeni, raionul Hâncești, echipajul căruia a participat la luptele sângeroase împotriva naziștilor, care s-au dat pe teritoriul Moldovei.

În acest context, Ambasada Rusiei s-a adresat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și la Primăria Chișinău, solicitând să fie cercetate actele de vandalism, să fie pedepsiți făptașii și să fie restabilit monumentul distrus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0