Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ședința Guvernului Republicii Moldova: Demiteri și numiri în funcții

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание кабинета министров РМ
Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul general adjunct al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Andrei Popa, a fost demis de Guvern.

CHIȘINĂU, 10 apr - Sputnik. La începutul ședinței Guvernului, care a avut loc în format online, Dorin Lișman a fost numit în funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției. Iar directorul general adjunct al Agenției de Stat pentru Proprietate Intelectuală, Andrei Popa, a fost demis din funcție.

Кабинет министров - Sputnik Moldova
Societate
Premieră pentru Guvern: Ședința Cabinetului de Miniștri s-a desfășurat online - Foto

A fost votat proiectul cu privire la aprobarea Conceptului tehnic al Sistemului Informațional ”Evidența Solicitanților și Beneficiarilor de Subvenții”.

”Proiectul prevede realizarea unui sistem informaţional independent, imparțial, credibil și eficient, gestionarea corectă şi transparentă a mijloacelor financiare alocate prin Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural şi alte surse ale partenerilor de dezvoltare”, este specificat în proiectul de lege. 

A fost aprobat și proiectul cu privire la organizarea și funcționarea Sistemului Informațional automatizat ”E-Integritate”.

Obiectivul acestui proiect este ca Guvernul să devină mai transparent, mai performant şi mai receptiv datorită investiţiilor inteligente în tehnologiile informaţionale şi utilizării masive a acestora în sectorul public.

”Declararea electronică a averilor şi intereselor personale este o parte integrantă a guvernării electronice”, se menționează în document. 

Și proiectul de lege cu privire la modificarea anexei la Legea nr. 852/2002 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la regimul comercial și reglementarea utilizării hidrocarburilor halogenate care distrug starul de ozon a fost aprobat.

”Protocolul prevede interzicerea punerii pe piaţă şi utilizării tuturor substanţelor ce distrug stratul de ozon”, este precizat în proiectul de lege. 

Pe ordinea de zi a ședinței Cabinetului de Miniștri au figurat 20 de inițiative.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0