Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Tratament la domiciliu al formelor ușoare de COVID-19

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaВ школах Забайкалья прекращены занятия после выявления в регионе коронавируса
В школах Забайкалья прекращены занятия после выявления в регионе коронавируса - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat date actualizate despre răspândirea COVID-19 în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 9 apr - Sputnik. Ministrul Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a precizat că pacienții infectați cu COVID-19, cu forme ușoare, vor primi tratament la domiciliu de la medicul de familie. Această prevedere va intra în vigoare de mâine. 

Сельский дом - Sputnik Moldova
Societate
Cum arată Bălceana după carantină: Locuitorii, bucuroși că pot ieși din sat

”Este vorba de implementarea tratamentelor la domiciliu ale formelor ușoare de COVID-19 condiționată, în mod special, de supravegherea care va fi realizată de către asistența medicală primară”, a precizat Viorica Dumbrăveanu. 

Pacienții vor fi supravegheați de medicii de familie prin intermediul telefonului. Autorităține dau asiurări că toți medicii de familie din țară au fost instruiți privind tratamentul la domiciliu și începând cu ziua de 10 aprilie pacienții cu forme ușoare care nu au maladii cronice cum ar fi diabetul zaharat, maladii cardiovasculare, maladii ale aparatului respirator, maladii oncologice, vor fi tratați la domiciliu. 

”Asistența primară are un rol important. Medicii de familie care sunt pe prima linie sunt implicați plenar prin supravegherea pacienților. Din data de 10 deja rolul medicului de familie este de a asigura tratamentul la domiciliu al formelor ușoare”, a precizat șefa Direcţiei Asistenţă Medicală Primară, Urgentă şi Comunitară, Tatiana Zatîc. 

Persoanele care au depășit vârsta de 60 de ani, cu semne clinice, vor fi în continuare internați în instituțiile spitalicești. De asemnea, vor fi internați cei care au și alte afecțiuni, precum și copiii și gravidele. La dispoziția medicilor de familie sunt puse toate instrumentele necesare pentru a putea monitoriza paciențiii telefonic. 

La această oră, în țara noastră au fost cofirmate 1174 de cazuri de infecție cu COVID-19, 28 de decese, iar 48 de persoane au fost tratate. 

Fluxul de știri
0