Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Doritorii pot solicita prelungirea sezonului de termoficare - Iată procedura

© Sputnik / OsmatescoTermoelectrica
Termoelectrica - Sputnik Moldova
Abonare
"Termoelectrica" a demarat procedura de deconectare de la încălzire a blocurilor de locuințe. Totuși locuitorii Capitalei care doresc să prelungească perioada de termoficare pot solicita acest lucru și vor continua să aibă căldură în apartamente.

CHIȘINĂU, 9 apr. – Sputnik. Societatea de Acțiuni "Termoelectrica" anunță că a început deconectarea de la încălzire a blocurilor de locuințe. Astfel, pe parcursul a două zile, joi și vineri, urmează să fie sistată furnizarea energiei termice în toate blocurile, cu excepția adreselor unde gestionarii au solicitat deja continuarea prestării serviciilor de termoficare.

Отопление - Sputnik Moldova
Societate
De mâine nu vom avea căldură în calorifere
În același timp, doritorii de a prelungi perioada de încălzire pot depune cereri către gestionarii blocurilor locative care, la rândul lor, le vor expedia la adresa de e-mail: cancelaria@termoelectrica.md. Gestionarii împreună cu locatarii vor putea regla, deconecta sau reconecta agentul termic în timpul zilei sau nopții pentru a asigura un confort termic optim în locuințe.

Primăria Capitalei a luat decizia de a deconecta agentul termic, după ce trei zile consecutiv temperatura de afară a depășit 10 grade Celsius, între orele 18:00 și 06:00. Din cauza situației epidemiologice din țară, în procesul de deconectare a blocurilor de la încălzire sunt antrenați un număr restrâns de angajați, dotați cu mănuși, măști și dezinfectant.

În cazul blocurilor dotate cu Puncte Termice Individuale nu este necesară intervenția gestionarului. Asta pentru că aceste instalații se conectează și se deconectează automat datorită traducătoarelor de temperatură, care ajustează consumul de energie termică în funcție de temperatura de afară și necesitățile consumatorilor. În total, ''Termoelectrica'' are instalate 850 de Puncte Termice Individuale în aproximativ 400 de blocuri din Capitală. Totodată, ''Termoelectrica'' va asigura locuitorii Capitalei cu apă caldă pe tot parcursul anului.  

Fluxul de știri
0