Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Știrea bombă: Trump acuză ”FALS” în cazul Coronavirus – o nouă confirmare a „făcăturii”

© REUTERS / YURI GRIPASDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
”Inspectorul General, care a lucrat 8 ani în administrația Obama, nu a stat de vorbă cu amirali, generali, vicepreședintele SUA și alții însărcinați cu epidemia”

BUCUREȘTI, 8 apr - Sputnik. Preşedintele SUA, Donald Trump, a făcut o acuzație gravă – el indicându-l pe inspectorul general al Departamentului pentru Sănătate că ar fi creat un raport fals al deficienţelor din spitalele americane care se ocupă cu epidemia de coronavirus.

Deocamdată Trump nu a dat detalii cu privire la această acuzație, dar este de așteptat să o facă astăzi.

Citând surse internaționale, Agerpres subliniază: ”Concluziile raportului au confirmat ceea ce guvernatorii, primarii şi oficiali locali din domeniul sănătăţii spun de săptămâni întregi: faptul că spitalele la nivel naţional nu au o capacitate suficientă pentru a face faţă valului de bolnavi de coronavirus”.

Pe de altă parte, Pandemia este folosită de democrați ca principală armă în bătălia pentru casa Albă – și pare a fi singura lor șansă de a-l detrona pe Trump. În acest sens, Donald Trump a sugerat că inspectorul general ”este motivat politic” şi a pus sub semnul îndoielii faptul că acesta nu a discutat cu cei responsabili de conducerea bătăliei cu epidemia înainte de a elabora raportul.

”De ce inspectorul general, care a lucrat 8 ani în administrația Obama, nu a stat de vorbă cu amirali, generali, vicepreședintele SUA și alții însărcinați cu epidemia, înainte de a face raportul. Un alt dosar fals!”, a scris Trump pe Twitter.

Într-o postare, Trump întreabă de ce inspectorul general (aceeași persoană, n.n.) nu a făcut un raport despre gripa porcină H1N1 Swine Flu, când 17.000 de oameni ai murit?

​Întrebarea este – se confirmă analiza noastră, inclusiv cu falsul privind actuala criză – și unul dintre principalele motive: președinția SUA, țară cu PIB de peste 20 trilioane de dolari?

Fluxul de știri
0