Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesaj de condoleanțe al conducerii statului pentru familia lui Valeriu Muravschi

© Sputnik / Мирослав РотарьСвеча памяти 2016
Свеча памяти 2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Familiei ex-premierului Valeriu Muravschi i-a fost adresat un mesaj de condoleanțe din partea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, și prim-ministrul Ion Chicu.

CHIȘINĂU, 8 apr – Sputnik. Primele trei persoane în stat își exprimă „profunda tristețe” în legătură cu decesul celui de-al doilea prim-ministru al Republicii Moldova, „Onorabilul Valeriu Muravschi”, într-un mesaj de condoleanțe adresat familiei răposatului. 

Свеча  - Sputnik Moldova
Societate
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova Valeriu Muravschi s-a stins din viață

„În aceste clipe grele, adresăm condoleanțe familiei îndurerate, precum și întregii societăți. Azi am pierdut un lider responsabil și un adevărat om de stat. Atât mandatul de prim-ministru, cât și mandatul de viceprim-ministru și ministru al Finanțelor ale lui Valeriu Muravschi au fost în perioada complicată de constituire a statului”, se arată în mesajul semnat de Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu.

„Prim-ministrul Muravschi a condus Guvernul Republicii Moldova în perioada conflictului de pe Nistru, timp în care instituțiile publice ale tânărului stat abia se formau. Aceștia erau anii de după încetarea războiului rece, plini de incertitudine și provocări, atunci când a fost reproiectată harta lumii”, menționează conducerea statului.

„Prin viziunea curajoasă și angajamentul său politic, Valeriu Muravschi a contribuit decisiv ca primii pași ai Republicii Moldova să fie siguri. Pe tot parcursul vieții, Valeriu Muravschi a urmărit obiectivul de a fi util țării lăsând o moștenire bogată politică și managerială. Azi putem constata că, inclusiv datorită eforturilor sale neobosite, Moldova este un stat suveran recunoscut. Transmitem condoleanțe familiei îndoliate. Domnul să-l odihnească în pace!”, se mai spune în mesajul adresat familiei îndurerate de către primele trei persoane în stat.

Menționăm că Valeriu Muravschi s-a stins din viață astăzi, într-un spital din Chișinău, la vârsta de 70 de ani. Nu a fost anunțată cauza decesului, dar presa locală scrie că ex-premierul a fost supus unei intervenții chirurgicale. 

Valeriu Muravschi s-a născut pe 31 iulie 1949, în satul Sirota, Orhei. A ocupat funcția de viceprim-ministru, ministru al Finanțelor în Guvernul condus de Mircea Druc, în 1990-1991.

În luna mai 1991, Valeriu Muravschi a fost numit prim-ministru al Republicii Moldova și a deținut această funcție până în iulie 1992.

Fluxul de știri
0