Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin anunță noi sarcini în legătură cu situația epidemiei de COVID-19 - Video

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам
Президент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat noile măsuri care urmează a fi puse în aplicare în legătură cu situația privind epidemia de coronavirus.

CHIȘINĂU, 8 apr - Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a propus la începutul unei întâlniri online cu Guvernul și guvernatorii o serie de noi măsuri privind combaterea epidemiei de coronavirus.

Президент РФ В. Путин выступил с обращением к гражданам - Sputnik Moldova
Rusia
Adresare către poporul rus: Noi măsuri anunțate de Vladimir Putin

Președintele a stabilit principalele sarcini ale autorităților în lupta împotriva răspândirii bolii: protejarea sănătății și vieții oamenilor, asigurarea durabilității economiei, menținerea ocupării forței de muncă și a veniturilor cetățenilor.

Potrivit liderului rus, toate regiunile ar trebui să se concentreze pe creșterea pregătirii instituțiilor medicale, pe sporirea capacităților instituționale ale acestora.

Iată care sunt sarcinile cheie:

  • Ministerul Finanțelor ar trebui să ofere regiunilor flexibilitate și libertate de manevră în alocarea fondurilor pentru combaterea coronavirusului;
  • să ofere medicilor garanții sociale sporite de asigurare, similare celor din Armată.
  • Începând cu luna aprilie, timp de trei luni, va fi o plată specială pentru medicii care luptă cu coronavirusul: de la 25 la 80 de mii de ruble.
  • Timp de cinci zile, Guvernul și Banca Centrală trebuie să elaboreze un program de sprijin suplimentar pentru afaceri pentru menținerea angajării și salariilor.
  • va fi întocmită o listă concretă a organizațiilor care și-au stopat activitatea din cauza riscurilor sporite, restul pot funcționa.
  • Părinții ai căror copii au între 3 și 7 ani nu vor mai trebui să prezinte certificate pentru a primi indemnizațiile.
  • Extinderea cu șase luni a termenului pentru efectuarea plăților de asigurare pentru toate întreprinderile mici și mijlocii.
  • Businessurile trebuie să depună toate eforturile necesare pentru a-și păstra companiile.
  • Ajutorul va fi acordat în primul rând celor care păstrează locurile de muncă.
  • Extinderea opțiunilor pentru acordarea concediilor de credit.
  • Autoritățile vor ajuta șomerii direct: timp de trei luni vor plăti o indemnizație în cuantumul unui salariu minim.
  • Pentru familiile cu copii în care părinții și-au pierdut locul de muncă, vor fi alocate alte trei mii de ruble pe lună pentru fiecare copil.

Cele mai recente date despre situația cu COVID-19 în Rusia și în lume sunt prezentate pe portalul stopkoronavirus.ru.

Fluxul de știri
0