Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Emisiunea „Contrapunct”. Invitat: Ala Tocarciuc, expert în sănătate publică

Abonare
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este expertul în sănătate publică Ala Tocarciuc. Vom discuta despre potențialul sistemului medical din Moldova de a confrunta această pandemie.

În contextul unei pandemii vom afla care este comunicarea dintre autorităţi şi sectorul medical privat și public. Care este  potențialul sistemului medical din Moldova de a confrunta această pandemie și  cât de pregătite sunt spitalele. Are sau nu statul la această etapă o viziune privind testarea unui grup cât mai mare de cetățeni, așa cum se acționează în alte state din regiune. O problemă gravă la ora actuală este faptul că instituțiile medicale din Moldova riscă să devină focare de infecție, pentru că se confruntă cu un șir de probleme cum ar fi lipsa echipamentelor de protecție în condițiile  când starea epidimilogică ia amploare. La telefon vom discuta cu Aliona Grossu  directorul executiv al Uniunii Instituțiilor Medico-Sanitare Private din Republica Moldova.

Fluxul de știri
0