Presa: SUA au adus o coloană de tehnică militară din Irak în Siria

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaСитуация в сирийской провинции Хасеке и в городе Ракка
Ситуация в сирийской провинции Хасеке и в городе Ракка - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Forțele Armate ale SUA au transfera o coloană de tehnică și echipamente militare din Irak în provincia siriană Al Hasakah.

BUCUREȘTI, 7 apr – Sputnik. O coloană din 35 de camioane ale armatei SUA a sosit din Irak în provincia Al-Hasakah în baza din Tel Baidar, anunță postul sirian public de televiziune Al Akhbar.

Donald Trump - Sputnik Moldova
Donald Trump amenință cu taxe mari la petrol: ”Avem propriul nostru petrol”
Potrivit sursei, “35 de camioane cu tehnică și echipamente, precum și camioane cu combustibil” au sosit din Irak în provincia Al Hasakah prin punctul de control Al Waleed.

Forțele armate ale SUA continuă să-și mențină controlul asupra unor teritorii din Nord-Estul Siriei, fiind sprijiniți de formațiunile paramilitare arabo-kurde “Forțele Democratice Siriene”.

Principalele forțe ale americanilor sunt concentrate în jurul câmpurilor petroliere și zăcămintelor de gaze în provinciile Al Hasakah și Dier ez-Zur. Autoritățile siriene au declarat în mai multe rânduri că prezența militarilor SUA pe teritoriul Siriei reprezintă o încălcare a suveranității țării și are drept scop preluarea prin forță a resurselor naturale ale țării.

Fluxul de știri
0