Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mare veste pe timp de pandemie: Berlinul pregătește ridicarea unor restricții

Abonare
Propunerile sunt cuprinse într-un proiect de plan de acțiune realizat de Ministerul de Interne al Germaniei, documentul fiind ”văzut” de corespondentul unei cunoscute agenții de presă.

BUCUREȘTI, 7 apr - Sputnik, Evan Răutu. Cunoscuta agenție de presă Reuters anunță că Berlinul elaborează planuri pentru a pune capăt unor restricții. ”Planul” va fi pus în aplicare după 19 aprilie.

IT systems - Sputnik Moldova
COVID-19 lovește în IT, sectorul cu dezvoltarea cea mai dinamică din ultimii ani

Germania vizează ridicarea restricțiilor de circulație, păstrând deocamdată alte măsuri de precauție: obligația de a purta măști în public, limitarea adunărilor publice și urmărirea accelerată a evoluției infectărilor.

Propunerile sunt cuprinse într-un proiect de plan de acțiune realizat de Ministerul de Interne, documentul fiind ”văzut” de corespondentul Reuters azi.

Măsurile păstrate ar trebui să fie suficiente pentru a menţine sub 1 valoarea medie a numărului de oameni infectaţi de fiecare persoană purtătoare a virusului SARS-CoV-2, astfel încât viaţa publică să poată fi reluată gradual.

Sursa citată precizează că Berlinul a decis că şcolile vor putea fi redeschise pe baza unei analize de la regiune la regiune, iar controalele stricte de la frontiere vor fi mai relaxate.

Purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, a precizat însă că NU există încă o dată clară a ridicării măsurilor.

„Chiar dacă unii o solicită, guvernul nu poate încă să ofere o dată fermă de la care totul va fi diferit și măsurile se vor relaxa”, a spus Steffen Seibert, într-o conferință de presă, fără a nega existența „planului”.

Fluxul de știri
0