Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Franţa: vârful pandemiei încă nu a fost atins – cât va mai dura blocarea ţării, anunţ

© AFP 2024 / LOIC VENANCECoronavirus în Franța
Coronavirus în Franța - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, a declarat că epidemia de coronavirus încă nu a atins vârful cel mai înalt în Franţa. Cât ar mai putea dura blocarea ţării, în aceste condiţii.

BUCUREŞTI, 7 apr – Sputnik, Doina Crainic. Olivier Veran, ministrul francez al Sănătății, a declarat că este prea devreme pentru a se discuta despre relaxarea măsurilor dure de blocare aplicate în Franţa, deoarece pandemia de Covid-19 încă nu a atins apogeul în țară.

„Nu am ajuns încă în vârful epidemiei ... Suntem încă în faza de agravare. Este prea devreme ca să vorbim despre încetarea izolării”, a declarat, marți, ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran, într-un interviu acordat BFM TV.

Acesta a mai spus că regimul de izolare va dura cât timp va fi nevoie. „Depinde de fiecare dintre noi, de comportamentul nostru zilnic să înțelegem că, rămânând în case, salvăm vieți. Trebuie să avem răbdare. Răbdarea noastră salvează vieți”, a mai spus ministrul, citat de RT

Pe 16 martie, Franța a introdus un blocaj de 15 zile. Oamenii au voie să iasă din locuințe numai după ce completează formulare speciale în care explică unde vor să iasă și de ce. Peste 100.000 de polițiști au fost dislocați pentru a aplica restricțiile de călătorie.

Măsurile de carantină au fost prelungite până pe 15 aprilie, deoarece numărul de morţi din cauza Covid-19 continuă să crească în Franţa.

Covid-19 a ucis 8.911 de persoane în Franța, 833 de decese noi fiind raportate luni de oficialii din domeniul sănătăţii. În total, peste 74.000 de pacienți au fost testaţi pozitiv pentru virus.

Fluxul de știri
0