Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Mondială a Sănătății: Mesajele lui Chicu și Dodon pentru angajații medicali

© Sputnik / Moscow Healthcare Department / Accesați arhiva multimediaСотрудники медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке
Сотрудники медицинского стационара на территории больничного комплекса в Коммунарке - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu a felictat angajații din sistemul medical cu Ziua Mondială a Sănătății. Prim-ministru a scris pe pagina sa de Facebook că acum, ca niciodată, toți trebuie să-și schimbe atitudinea față de lucrătorii medicali.

CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. Premierul Ion Chicu a scris că nici într-un an de când OMS a instituit Ziua Mondială a Sănătății în calendar, semnificația ei nu a fost atât de importantă și evidentă. Acum, oamenii de pe întreg glob înțeleg din nou adevărata valoare a sănătății, dar și a lucrătorilor medicali, care stau mereu de veghe pentru sănătatea noastră, afirmă premierul.

Оператор лаборатории, носящий защитное снаряжение, проводит испытания в исследовательской лаборатории  - Sputnik Moldova
Societate
Primul medic decedat de COVID-19 va fi exhumat și reînhumat

"Tratamentul și grija care le demonstrați zilnic, dedicația față de meserie și profesionalismul dumneavoastră sunt cheia încrederii că vom depăși acest pericol imens pentru umanitate - pandemia COVID19. Muncind zilnic, dumneavoastră colectați și examinați date, îmbunătățiți continuu capabilitățile de tratament și, drept rezultat, avem deja zeci de pacienți vindecați", a menționat premierul Ion Chicu.

Ion Chicu susține că toată societatea și toți liderii politici înțeleg cât de puțin timp și atenție au acordat sistemului de sănătate de-a lungul anilor.

Premierul spune că acum cu toții ne dăm seama că sistemul de sănătate trebuie modernizat și trebuie schimbată atitudinea față de lucrătorii medicali.

''Omenirea a primit o mare lecție, pe care nu are dreptul să nu o însușească'', a menționat Ion Chicu.

Și președintele țării, Igor Dodon, i-a felicitat pe angajații din sistemul medical.

Șeful statului a scris că toți ne dorim să ne vadem sănătoși copiii, părinții, apropiații, să putem munci și realiza planurile, iar pentru toate avem nevoie de sănătate. În context, Igor Dodon i-a îndemnat pe toți să respecte recomandările autorităților și să fie solidaru cu munca eroilor din prima linie, fiindcă doar împreună putem învinge virusul necruțători. 

''Stimați medici, asistenți medicali, farmaciști, lucrători ai sistemului de sănătate, apreciez la superlativ efortul pe care îl depuneți în fiece zi, în special în această perioadă de mare nenorocire pentru lume. Ați reușit să transformați cunoștințele, experiența și dragostea față de oameni în devotament și sacrificiu spre binele societății, și, drept recompensă, aveți recunoștința fiecăruia dintre noi'', a scris președintele Igor Dodon. 

În acest an, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca Ziua Mondială a Sănătății să fie dedicată asistenților medicali și moașelor pentru a accentua rolul lor în realizarea actului medical, dar și a tuturor celor care stau la straja sănătății. În Republic Moldova peste 200 de angajați medicali sau aproape 30 la sută dintre persoanele infectate cu COVID-19 sunt din sistemul medical. Până acum, coronavirus a ucis trei lucrători medicali din țara noastră.

Fluxul de știri
0