Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul președintelui Dodon adresat creștinilor de Buna Vestire

© Photo : Facebook / Dodon Dodon, la Liturghie de Bobotesză
Dodon, la Liturghie de Bobotesză  - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi prăznuim Buna Vestire, ziua în care Arhanghelul Gavriil a adus cea mai importantă veste din istoria omenirii - cea a venirii în lume a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cu această ocazie, președintele Dodon a venit cu un mesaj de felicitare.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a adresat felicitări tuturor creștinilor care sărbătoresc astăzi Buna Vestire.

"Adresez sincere felicitări tuturor creștinilor ortodocși cu ocazia sărbătorii Bunei Vestiri, cunoscută în popor ca Blagoveștenia. Această sărbătoare ne amintește de momentul în care Arhanghelul Gavriil a adus Sfintei Fecioare și lumii întregi vestea despre apropiata venire pe lume a lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu", a scris șeful statului pe pagina sa de Facebook.

El le-a urat tuturor cetățenilor multă sănătate, liniște sufletească și credință puternică.

"În această sfântă și luminată sărbătoare, doresc tuturor cetățenilor multă sănătate, liniște sufletească și credință puternică pentru a depăși cu bine încercările la care suntem supuși!", a mai scris Igor Dodon pe Facebook.

7 aprilie - Buna Vestire - Sputnik Moldova
Calendar Ortodox: Buna Vestire - semnificația mistică a întrupării lui Dumnezeu
Creștinii ortodocși din Moldova sărbătoresc în fiecare an pe 7 aprilie Buna Vestire. Este una dintre cele patru sărbători Împărătești închinate Maicii Domnului. Din păcate, în acest an prăznuirea va fi marcată de regimul stării de urgență impus din cauza epidemiei de coronavirus. Autoritățile au restricționat participarea creștinilor la slujbele bisericești pentru a preveni răspândirea virusului.

Fluxul de știri
0