Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atenție la cardurile bancare: Avertismentul Băncii Naționale a Moldovei

© Sputnik / Владимир Трефилов / Accesați arhiva multimediaБанковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard
Банковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard - Sputnik Moldova
Abonare
Banca Națională a Moldovei îi îndeamnă pe cetățeni să nu divulge informația despre cardul bancar pe care îl dețin.

CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Banca Națională a Moldovei (BNM) vine cu acest îndemn pentru deținătorii de carduri dat fiind că în ultimele zile s-au intensificat tentativele de manipulare a oamenilor ca aceștia să divulge informații confidențiale care să le permită infractorilor accesul neautorizat la cardurile de plată.

Курс валют - Sputnik Moldova
Prețul valutelor – în creștere: Cursul BNM pentru 7 aprilie
BNM a difuzat un comunicat de presă în care reiterează necesitatea de a asigura confidențialitatea datelor ce se referă la cardul bancar.

Pentru a evita utilizarea neautorizată a cardurilor, Banca Națională atenționează că nicio persoană nu este în drept să solicite informații legate de cardul bancar sau parolele de unică folosință primite prin SMS în scopul confirmării unor tranzacții efectuate.

BNM face apel de prudență către cetățeni, în special în contextul social influențat de COVID-19, care poate aduce prejudicii din cauza eventualilor profitori.

Banca Națională a venit cu recomandări suplimentare cu referire la sporirea siguranței în utilizarea cardului de plată.

Fluxul de știri
0