Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Studiu: Iată care vor fi cele mai afectate joburi după pandemie

CC0 / Pixabay / janeb13 / Офис
Офис - Sputnik Moldova
Abonare
Care sunt specialitățile care vor deveni cele mai puțin căutate după încheierea perioadei de pandemie.

CIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Angajații din domeniul turismului, fitness-ului, modei și localurilor de alimentație publică sunt expuși riscului de a-și pierde locurile de muncă după încheierea pandemiei, scrie RT, citând datele unui studiu realizat de Institutul pentru Instruire Progresivă.

Люди в костюмах и масках на улицах Львова, Украина - Sputnik Moldova
Exclusiv: ”Prostimea se va trezi în criză, dar îi va implora tot pe vinovați să o salveze”

Astfel, centrele de fitness ar putea pierde o parte din clienți, ceea ce înseamnă că și instructorii vor fi nevoiți să-și caute un alt loc de muncă. În acest caz tinerii antrenori ar putea deveni necompetitivi pe piața muncii, precizează experții.

În același timp, situația legată de comunicarea internațională și națională deja a adus unele companii aeriene în pragul falimentului. O astfel de situație ar putea aduce pe piața muncii mai mulți profesioniști cu experiență, fapt care va înăspri nivelul concurenței.

În opinia autorilor studiului, răspândirea COVID-19, care a afectat peste 1,2 milioane de oameni din întreaga lume, a stimulat automatizarea și digitalizarea muncii. Din acest motiv ar putea fi loviți, în primul rând, analiștii juniori, consultanții juridici, managerii băncilor, farmaciștii, agenții imobiliari, managerii de evenimente, traducătorii, profesorii și repetitorii.

În zona de risc ar putea ajunge și angajații întreprinderilor poligrafice, odată ce companiile mici și mijlocii vor recurge la optimizarea cheltuielilor, trecând la produse digitale, care sunt mai econome decât producția offline.

Fluxul de știri
0