Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Iohannis anunță prelungirea stării de urgență în România cu încă o lună de zile

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Iohannis a anunțat astăzi prelungirea cu încă o lună de zile, începând de săptămâna viitoare, a stării de urgență în România.

BUCUREȘTI, 6 apr - Sputnik. Iohannis a declarat la Palatul Cotroceni că va fi nevoie de prelungirea stării de urgență și că în cursul acestei săptămâni va fi elaborat textul decretului.

”La începutul săptămânii voi emite decretul pentru prelunirea stării de urgență cu încă o lună de zile”, a declarat președintele României.

El a mai declarat că a avut o discuție legată de felul în care România își arată solidaritatea și că a decis ca România să trimită o echipă de medici și asistenți în Italia. Aceste cadre medicale, în număr de cel puțin 11, vor pleca cel târziu mâine în zona Milano, a anunțat președintele.

O ambulanță iese de la spitalul din orașul Țăndărei - Sputnik Moldova
Societate
Coronavirus în România: Situația îmbolnăvirilor pe județe. Total - 4057 de infectați
De asemenea, Iohannis a amintit de rectificarea bugetară, explicând că lucrurile stau foarte serios și că e o criză care nu ține doar de sănătatea publică, ci care va afecta și bugetul. În consecință, a precizat președintele, va fi nevoie să se declare o creștere semnificativă a deficitului bugetar pentru că e nevoie de bani mai mulți pentru sănătate și asistență socială, așa că ”vom avea o situație complicată a bugetului”.

Drept urmare, va fi necesară reevaluare a tuturor cheltuielilor din banul public, a avertizat Iohannis.

În final, Iohannis a repetat îndemnul de a respecta măsurile luate de autorități și de a respecta izolarea.

”Evitați orice contact fizic cu oricine. E foarte important. Boala se răspândește de la om la om. Nu dați mâna, nu vă îmbrățișați”, a mai declarat Iohannis.

 

Fluxul de știri
0