Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un bloc cu 386 de apartamente din comuna Stăuceni a fost izolat

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Accesați arhiva multimediaСтойка с одноразовыми медицинскими масками и бахилами
Стойка с одноразовыми медицинскими масками и бахилами  - Sputnik Moldova
Abonare
În bloc locativ din comuna Stăuceni a municipiului Chișinău a fost izolat, după ce unui locatar i-a fost confirmat diagnosticul COVID-19.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Primăria comunei Stăuceni anunță pe pagina sa de Facebook că un bloc cu 386 de apartamente de pe strada Uniri a fost izolat, după ce un locatar s-a îmbolnăvit de coronavirus. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia pentru Situații Excepționale din localitate. 

Astfel, toți locatarii vor trebui să stea în case timp de 14 zile, pâna în data de 20 aprilie.

În perioada regimului de izolare, locatarii vor respecta următoarele condiții:

  • zilnic vor informa prin telefon medicul de familie despre starea lor de sănătate;
  • se recomandă doar unui membru matur al familiei să iasă, de 2-3 ori pe săptămână, pentru a procura produse alimentare și de primă necesitate sau medicamente;
  • în cazul ieșirii din blocul de locuit, persoana va purta mănuși, mască sau alte materiale de protecție de unică folosință sau reutilizabile (eșarfă sau alte accesorii vestimentare), în vederea recuderii riscului de transmitere a virusului;
  • persoanelor aflate în carantină (care au fost în contact cu persoane confirmate pozitiv la COVID-19) li se interzice să părăsească locuința. Iar în caz de necesitate de aprovizionare cu produse alimentare și de primă necesitate sau medicamente vor lua legătura cu Punctul de Dirijare pentru Situații Excepționale la numărul de telefon 022 32 69 76
  • se interzice accesul altor persoane în incinta blocului de locuit în perioada regimului de izolare
  • se recomandă, pâna în data de 20 aprilie, abținerea de la deplasarea la locul de muncă sau, în măsura posibilităților, exercitarea atribuțiilor de serviciu de la domiciliu. 

Primăria comunei Stăuceni anunță că administratorul blocului de locuit va supraveghea respectarea măsurilor menționate și va anunța organele de resort în cazul nerespectării acestora de către locatari.

Și colaboratorii Sectorului de Poliţie vor supraveghea respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului de locuit din strada Unirii nr. 20, precum și a măsurilor dispuse anterior de autoritățile publice centrale și locale.

Fluxul de știri
0