Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Statul ar putea plafona prețurile la legume pentru a opri abuzul unor intermediari

© Sputnik / Miroslav RotariAlexandru Slusari
Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari solicită autorităților ca în perioada de criză adaosul comercial pe întreg lanțul valoric la legumele de primă necesitate să fie plafonat. El spune că apar intermediari care speculativ majorează prețurile.
Statul ar putea plafona prețurile la legume pentru a opri abuzul unor intermediari

Vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari solicită Serviciului Fiscal de Stat și Comisiei pentru Situații Excepționale ca în perioada stării de urgență adaosul comercial pe întreg lanțul valoric la legumele de primă necesitate să fie plafonat. Deputatul spune că prețurile la legume solicitate în supermarketuri diferă mult de prețurile producătorilor, iar în perioada de criză apar intermediari care profit de această situație în mod speculativ.

Медицинский работник проводит тестирование на covid-19 - Sputnik Moldova
Societate
Ultima oră: Încă două decese din cauza coronavirusului
„Admit că problema nu este la nivelul marilor magazine, dar pe tot lanțul valoric. Sunt niște intermediari care speculativ majorează prețurile și cu acest preț vin la magazine. Eu cred că fiscul ar trebui să-și facă treaba, așa cum el monitorizează prețurile la celelalte produse. Noi avem o gamă de produse unde adaosul comercial este plafonat, iar Serviciului Fiscal de Stat ar trebui să mai adauge niște produse și să vadă care este situația pe lanțul valoric la legume. În baza acestor concluzii, Comisia pentru Situații Excepționale, măcar pe perioada stării de urgență, să plafoneze adaosul comercial la legume, pentru că avem foarte multe adresări de la cetățeni”, a precizat Aexandru Slusari.

Молодой парень в маске - Sputnik Moldova
Societate
Persoanele care vor avea formă ușoară de COVID-19 nu vor fi internate în spital-Detalii
Prețurile la alimente la nivel mondial au scăzut brusc în luna martie. Această scădere este determinată de reducerea cererii de alimente legată de efectele pandemiei COVID-19 și de scăderea prețurilor la petrol. Indicele FAO pentru prețurile la zahăr a înregistrat cea mai mare scădere, cu 19,1 la sută, prețurile la uleiurile vegetale a scăzut cu 12 la sută într-o lună, prețurile la produsele lactate a scăzut cu 3 la sută, prețurile la cereale în luna martie a scăzut cu 1,9 la sută față de februarie. Prețurile la porumb au scăzut, de asemenea, din cauza ofertelor mari și a cererii mult mai slabe din partea sectorului de biocombustibili. Indicele FAO pentru prețurile la carne a scăzut cu 0,6 la sută, din cauza scăderii cotațiilor internaționale pentru carnea de ovine și bovine.

Fluxul de știri
0