Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă două decese și 101 cazuri confirmate de coronavirus în Republica Moldova

© AFP 2024 / RIJASOLOМедицинский работник проводит тестирование на covid-19
Медицинский работник проводит тестирование на covid-19 - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Ion Chicu și ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu au făcut declarații după ședința Centrului comun de Comandă pentru Situații de Urgență.

CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Astăzi au fost înregistrate încă două decese din cauza COVID-19. A murit o persoană de 30 de ani din Chișinău, care a fost internată pe 4 aprilie în spital în stare extrem de gravă și cu evoluție fulminantă, ea suferind de diabet zaharat de tip I, potrivit ministrului Sănătății.

Призыв к соблюдению дистанции на двери магазина в Нью-Йорке  - Sputnik Moldova
Coronavirus, veste tragică din SUA: peste 1.200 de decese în ultimele 24 de ore

Cea de-a doua persoană decedată avea 70 de ani și era din Ștefan Vodă.

”Ea avea și alte probleme - hipertensiune, obezitate. A fost transferată pe data de 4 aprilie la Chișinău în stare extrem de gravă. Exprimăm condoleanțele noastre familiilor persoanelor decedate”, a declarat Viorica Dumbrăveanu. 

Tot astăzi au fost confirmate încă 101 cazuri de COVID-19, după ce au fost prelevate 192 de probe. Astfel, numărul cazurilor de contaminare a ajuns la 965, iar numărul deceselor a ajuns la 19. 

Patru cazuri sunt de import - 2 din Marea Britanie, 1 caz din Franța și 1 caz din Federația Rusă. Celelalte 97 de cazuri confirmate astăzi sunt cu transmitere locală. În Chișinău au fost înregistrate 23 de cazuri, la Ștefan Vodă - 16, la Glodeni - 11, la Ialoveni - 8, la Orhei - 7, la Fălești - 4, la Hâncești - 3, la Anenii Noi, Cahul, Nisporeni - câte 2 cazuri, la Bălți, Călărași, Căușeni, Criuleni, Leova, Strășeni, Telenești - câte un caz, iar în stânga Nistrului au fost înregistrate 6 cazuri.

”Astăzi nu avem înregistrat niciun caz suplimentar în Soroca și credem că acele măsuri care sunt întreprinse vor avea drept efect stoparea răspândirii acestei infecții în localitățile aflate în carantină. Mai avem totuși o situație de răspândire la Ștefan Vodă și este oportun să monitorizăm situația epidemiologică și să stabilim ce măsuri urmează să mai fie întreprinse în comun cu autoritățile publice locale pentru a stopa răspândirea locală”, a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

La rândul său, prim-ministrul Ion Chicu a declarat că reprezentantul OMS în Republica Moldova a remarcat că măsurile restrictive întreprinse în ultima lună sunt eficiente și dau rezultat.

машина скорой помощи  - Sputnik Moldova
Societate
Chicu: Moldova a ratat 170 de ambulanțe din cauza fostului ministru Ala Nemerenco

”Deși numărul cazurilor crește, el ne-a prezentat o statistică pe regiune. Numărul cazurilor la noi se dublează odată la patru zile, pe când în alte țări - odată la două zile. Deja avem dovadă și confirmare că dau rezultat. Trebuie să ne conformăm. Vom trece de această epidemie, dar trebuie să ne solidarizăm, a declarat premierul. 

Anterior, Ion Chicu a anunțat că persoanele care vor avea formă ușoară de îmbolnăvire cu COVID-19 ar putea să fie tratate acasă și nu în spitale, așa cum se întâmplă în prezent. Chicu a menționat că statul nostru va prelua acest exemplu de la țările europene.

Fluxul de știri
0