Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când se încălzește vremea: Prognoza meteorologilor pentru următoarele 7 zile

© Sputnik / О. Курисько / Accesați arhiva multimediaЦветут яблони.
Цветут яблони. - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii moldoveni anunță schimbarea vremii pentru următoarele zile - iată când se va încălzi cu adevărat.

CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Chiar dacă în primele nopți de aprilie temperaturile au coborât pe timp de noapte mult sub pragul înghețului, vremea se va încălzi considerabil în următoarele zile. Meteorologii prognozează pentru acest weekend, valori termice maxime de 15..17 grade Celsius.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatPrognoza meteo pentru următoarele 3 zile
Când se încălzește vremea: Prognoza meteorologilor pentru următoarele 7 zile - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

Nocturnele vor coborî sâmbătă până la - 3 grade, iar duminică vor fi de 0...+2 grade, în contextul în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod galben de înghețuri pentru 3-4 aprilie.

În următoarele zile, vremea va continua însă să se încălzească, iar către sfârșitul săptămânii viitoare vremea se va încălzi cu adevărat, iar termometrele vor indica până a +22..+24 grade Celsius.

De asemenea, meteorologii au prelungit codul galben de secetă hidrologică până pe 10 aprilie. Astfel, precizăm că a trecut mai mult de o lună de când meteorologii au instituit avertizarea. Moldova risca ca și în acest an să se confrunte cu o secetă cumplită, care nu poate să nu ne îngrijoreze având în vedere și impactul negativ pe care îl poate ave pe fundalul răspândirii epidemiei de coronavirus.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatSecetă hidrologică în Moldova
Când se încălzește vremea: Prognoza meteorologilor pentru următoarele 7 zile - Sputnik Moldova
Secetă hidrologică în Moldova
Fluxul de știri
0