Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primărița comunei Budești, despre lecția pe care trebuie să o însușim în pandemie

© Sputnik / OsmatescoNina Costiuc
Nina Costiuc - Sputnik Moldova
Abonare
Pandemia de COVID-19 ne avertizează că trebuie să ne revizuim valorile și să acordăm atenție vieții spirituale, consideră Nina Costiuc, primărița comunei Budești, municipiul Chișinău.
Primărița comunei Budești, despre lecția pe care trebuie să o însușim în pandemie

Nina Costiuc a vorbit, în cadrul emisiunii ”ATITUDINI”, cum reușește să facă față pandemiei,mai ales în condițiile în care în comuna Budești au revenit peste 80 de emigranți, iar o parte dintre ei ar putea să fie infectați.

”Localnicii sunt conștienți. Dacă observă că unii dintre conaționalii reveniți de peste hotare nu respectă regimul de autoizolare, mă anunță pe mine sau pe polițist. Și atunci noi intervenim imediat pentru a stopa abaterile”, a menționat Nina Costiuc.

În ciuda abaterilor, cei reîntorși acasă și care au dat do vadă de iresponsabilitate nu au fost sancționați. Nina Costiuc consideră că legea e prea dură și că neînțelegerile pot fi rezolvate pe cale amiabilă.

”Consider că amenda e prea mare. Poate omul nu a realizat că autoizolarea înseamnă să nu ieși din curte. De aceea, în astfel de cazuri noi discutăm cu persoana, iar ea înțelege și își cere scuze”, a precizat Nina Costiuc.

Nina Costiuc a vorbit și despre lecția pe care trebuie să o însușim în perioada pandemiei de COVID-19.

”Este important să ne rugăm și să conștientizăm că suntem avertizați să ne revizuim valorile și să avem grijă de partea spirituală. Să fim aproape de oamenii dragi și să ne tratăm reciproc cu mai multă toleranță și dragoste”, a concluzionat Nina Costiuc.

 

Fluxul de știri
0