Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Minune în Rusia: O icoana a Maicii Domnului izvorăște mir - Foto

© Photo : ВКонтакте / Вестник ТулаIcoana Maicii Domnului ”Znamenie”
Icoana Maicii Domnului ”Znamenie” - Sputnik Moldova
Abonare
O veche icoană cu chipul Maicii Domnului a început să izvorască mir. Minunea are loc într-un mic sat din regiunea Tula, din Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. În biserica sfântului Arhanghel Mihail din satul rusesc Urusovo, din regiunea Tula, atribuită bisericii ”Arătarea Domnului” din orașul Venev (eparhia Tula), icoana pictată în secolul al XVIII-lea - chipul Maicii Domnului „Znamenie” a început să izvorască mir, informează Patriarhia Rusă.

© Photo : Patriarhia RusăIcoana Maicii Domnului ”Znamenie”
Minune în Rusia: O icoana a Maicii Domnului izvorăște mir - Foto - Sputnik Moldova
Icoana Maicii Domnului ”Znamenie”

Icoana izvorăște mir începând cu 8 februarie, la fiecare câteva zile. Faptul izvorârii de mir al icoanei a fost confirmat de blagocinul raionului Venevsk, protopopul Nikolai Dudin.

Moldova, binecuvântată de Maica Domnului - două icoane, purtate cu avionul deasupra țării - Sputnik Moldova
Moldova, binecuvântată de Maica Domnului - două icoane, purtate cu avionul deasupra țării

Potrivit martorilor oculari și a parohului Bisericii ”Arătarea Domnului” din orașul Venev, protopopul Oleg Aleinikov, care păstorește satul Urusovo, icoana veche a fost găsită acum 30 de ani, de un locuitor al satului Ostrovka Anatoli Nikolaev, în podul unei case părăsite. Icoana a atras atenția prin faptul că pe spatele ei era pictată imaginea Maicii Domnului „Potirul inepuizabil”.

Presa locală scrie că acum creștinii din regiunile Moscova, Oriol și Riazan vin aici în pelerinaj.

Păstrătorul icoanei a lăsat ca testament ca după moartea sa icoana să fie dată la Biserică, lucru pe care rudele l-au și făcut în toamna lui 2019.

Fluxul de știri
0