Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Măști moderne pe timp de pandemie: Cum se reprofilează designerii în perioada de criză

© Photo : Svetlana Karahanmăști cu flori și buline
măști cu flori și buline - Sputnik Moldova
Abonare
În această perioadă, când articolele vestimentare nu sunt la mare căutare, designerii au început să reprofileze. Moldoveanca Svetlana Karahan, stabilită de mai mulți ani în România, a început să creeze măști personalizate.
CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Svetlana Karahan s-a născut în satul Topala din raionul Cimișlia. Acum mai bine de 10 ani a decis să-și schimbe locul te trai, plecând în România. Acolo și-a descoperit talentul pentru design. În scurt timp, a devenit cunoscută pentru hainele stilizate pe care le creează, cu broderii inspirate din portul popular moldovenesc și rusesc.
© Photo : facebook / Svetlana KarahanSvetlana Karahan
Svetlana Karahan - Sputnik Moldova
Svetlana Karahan
Creatoarea de modă a povestit pentru Sputnik Moldova că, în perioada carantinei, a decis să-și uimească clientele cu măști deosebite. Cu imprimeuri florale, motive tradiționale, buline sau leopard, toate măștile de protecție create de Svetlana Karahan au la bază stofă din in sau bumbac.
”Pentru că era o problemă cu măștile medicale în farmacii și multe persoane scriau pe internet că nu le găsesc, dar vor să cumpere, m-am gândit să le vin în ajutor. Am decis să fac în atelierul meu măști din stofă naturală pentru toți doritorii. Acestea pot fi spălate și călcate, după fiecare ieșire în spațiul public. Este foarte important că pot fi refolosite, iar oamenii pot economisi bani și pot fi mai siguri de calitatea lor’’, a menționat Svetlana. Designerul ţine cont și solicitările clientelor sale care vor să-și asorteze măștile la geantă sau haină.
© Photo : Svetlana Karahanmască cu imprimeu leopard
mască cu imprimeu leopard - Sputnik Moldova
mască cu imprimeu leopard
Creatoarea de modă nu a uitat nici de micile fashioniste. Pentru fetițe, creează măști inspirate din desene animate sau jucării. Modelul care prezintă aceste măști este chiar fiica sa, Yasemin. Micuța știe deja să cocheteze foarte bine în fața camerei de luat vederi.
© Photo : Svetlana KarahanYasemin, fiica Svetlanei Karahan
Yasemin, fiica Svetlanei Karahan - Sputnik Moldova
Yasemin, fiica Svetlanei Karahan
Svetlana mai face și seturi de măști, mamă-fiică. Multe dintre clientele sale i-au trimit poze și i-au mulțumit pentru măștile practice și deosebite.
© Sputnik / Svetlana KarahanMăști pentru copii și măști de tip basma
Măști pentru copii și măști de tip basma - Sputnik Moldova
Măști pentru copii și măști de tip basma
”Sunt fericită că pot ajuta oamenii în această perioadă să găsească mai ușor măști de protecție. Toți clienții sunt mulțumiți de aceste măști pe care le creez cu mare drag. Vreau să vă spun că vânzările le realizez acum online. Este mult mai sigur și mai repede’’, ne-a spus Svetlana.
Creatoare de modă nu uită să facă și donații. Astfel, că multe măști create de Svetlana au ajuns în această perioadă la pompieri și farmaciști din România.
© Photo : Svetlana Karahanfarmaciste cu măști de la Svetlana Karahan
farmaciste cu măști de la Svetlana Karahan - Sputnik Moldova
farmaciste cu măști de la Svetlana Karahan
Pandemia de coronavirus a atins joi seara pragul de un milion de cazuri la nivel mondial. Dintre cei infectaţi, aproximativ 54 de mii au murit, iar peste 220 de mii au fost trataţi. Sunt însă aproape 750 de mii de persoane care în prezent luptă cu boala. În România sunt peste 3 mii de cazuri confirmate de coronavirus, iar până acum 118 oameni au murit. În Republica Moldova sunt 591 de cazuri. În țara noastră opt oameni și-au pierdut viața din cauza COVID-19.
Fluxul de știri
0