Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Reacția Ambasadei ruse la Chișinău la criticile aduse de unii politicieni moldoveni

© Sputnik / Miroslav RotariПосольство РФ в Кишиневе
Посольство РФ в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Misiunea diplomatică este sigură că demagogia și lupta pentru voturi nu este cea mai bună alegere care poate fi făcută în fața provocării globale împotriva unei boli periculoase.

CHIȘINĂU, 3 apr - Sputnik. Ambasada Rusiei în Moldova a comentat declarațiile deputaților moldoveni, care au încercat să prezinte asistența umanitară oferită de Moscova Moldovei drept „o luptă geopolitică pentru instituirea influenței rusești”.

Misiunea diplomatică a menționat că Rusia și Moldova demonstrează un nivel ridicat de interacțiune și înțelegere reciprocă în lupta împotriva unei noi amenințări - coronavirusul.

În această privință, potrivit ambasadei, concentrându-se pe prioritatea absolută a păstrării vieții și sănătății oamenilor, conducerea Rusiei și a Moldovei depun toate eforturile pentru a combate infecția globală și a elimina consecințele acesteia.

"În acest context, afirmațiile menționate arată extrem de ridicol. Se pare că deputații unor grupuri politice, fixați pe propriile calificări, nu vor să vadă cine ajută de fapt Chișinăul. Demagogia și lupta pentru voturi nu reprezintă cea mai bună alegere pe care pot să o facă într-o confruntare globală cu o boală periculoasă”, este precizat în nota ambasadei Rusiei la Chișinău.

De asemenea, misiune diplomatică precizează că Moldova recunoaște natura sinceră și dezinteresată a asistenței rusești.

Coronavirus - Sputnik Moldova
Zece mii de teste pentru diagnosticarea COVID-19 au ajuns din Moscova la Chișinău - Video

”În condiții epidemiologice și economice dificile, Rusia va ajuta în continuare poporul Moldovei, cu care de secole avem legături spirituale, mentale și de familie. Solicităm încetarea politizării temei coronavirusului, să ne concentrăm și să ne unim toate eforturile pentru a combate în comun această ciumă a secolului XXI", a precizat Ambasada în comunicat.

Anterior, un lot de ajutor umanitar din partea Federației Ruse a ajuns în țară - un sistem de testare pentru diagnosticarea noului tip de coronavirus.

Ambasadorul Rusiei în Moldova, Oleg Vasnetsov, a fost prezent la recepționarea încărcăturii împreună cu ministrul Sănătății al Moldovei, Viorica Dumbrăveanu.

Fluxul de știri
0