Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O nouă adresare a lui Vladimir Putin către poporul rus

Abonare
A trecut exact o săptămână din ziua în care a fost transmis mesajul anterior al președintelui către cetățenii ruși, atunci fiind vorba de răspândirea noului coronavirus și măsurile de prevenire a infectării.

În adresarea din 25 martie, liderul rus a subliniat că statul ar trebui să acționeze cu anticipație, principalul obiectiv fiind viața și sănătatea oamenilor.

Președintele a propus o serie de măsuri pentru a reduce răspândirea bolii, precum și sprijin pentru cetățeni și întreprinderi.

În legătură cu situația creată, a fost anunțată amânarea datei  votului pentru modificările la Constituția țării și a fost stabilită o săptămână nelucrătoare, cu păstrarea salariului.

Șeful statului rus a mai dispus majorarea alocației de șomaj până la valoarea salariului minim, să fie declarate vacanțe creditare pentru cetățeni și întreprinderile mici și mijlocii, să fie păstrate toate plățile sociale pentru următoarele șase luni fără depunerea de noi documente, precum și o serie de alte măsuri.

Fluxul de știri
0