Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce spune PSRM despre pachetul de legi adoptat de Guvern

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile Cabinetului de Miniștri au fost apreciate drept corecte și oportune de către partidele politice, dar și de către Organizația Mondială a Sănătății și experți independenți.

CHIȘINĂU, 2 apr - Sputnik. Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă întreaga susținere pentru pachetul de legi pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea. Acest lucru este menționat într-un comunicat de presă al PSRM.

Fracțiunea parlamentară a PSRM reiterează sprijinul pentru toate acțiunile Guvernului Chicu în această perioadă de pandemie. Aceste măsuri, luate în perioada situației excepționale în care se află Moldova, vin să ajute cetățenii țării noastre, atât angajații, persoanele care rămân fără un loc de muncă, cât și afacerile mici și mijlocii, consideră socialiștii.

”În aceste condiții, fracțiunea PSRM a făcut uz de dreptul său regulamentar să nu participe la ședința Parlamentului de astăzi, ca și opțiune politică în sprijinul măsurilor luate de Guvernul Chicu”, se arată în declarația PSRM.

Măsuri pentru care Guvern și-a angajat răspunderea trebuie să fie realizate imediat, deoarece cetățenii așteaptă ajutor acum, nu peste o lună-două sau mai multe. În situație excepțională sunt necesare și măsuri excepționale, inclusiv pentru a veni în ajutorul oamenilor și businessului, subliniază socialiștii.

Заседание кабинета министров РМ - Sputnik Moldova
Guvernul: Măsuri pentru susținerea cetățenilor și mediului de afaceri

În declarație se mai menționează că acțiunile Guvernului Chicu de limitare a răspândirii virusului au fost apreciate drept corecte și de către Organizația Mondială a Sănătății, dar și de către experți independenți.

Și fracțiunea PDM susține pachetul de legi pentru care Guvernul și-a angajat răspunderea

„Partidul Democrat din Moldova va susţine toate aceste măsuri, astfel încât afacerile şi angajaţii care au avut de suferit în această perioadă să fie sprijiniţi”, a declarat Pavel Filip, citat într-un comunicat al PDM.

Amintim că astăzi în Parlament premierul Chicu urma să prezinte decizia Guvernului privind asumarea răspunderii asupra proiectului de lege care prevede măsuri suplimentare de susținere a cetățenilor și a activității de întreprinzător în perioada stării de urgență. Ședința Legislativului nu a avut loc din lipsa cvorumului.

Pentru implementarea respectivelor măsuri este nevoie de alocate suplimentară a 816 milioane de lei, aceasta urmând să fie prevăzută în cadrul exercițiului de rectificare bugetară.

Fluxul de știri
0